Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Στάχτη 70.000 στρέμματα από τη φωτιά στον Έβρο

Η Πυροσβεστική όμως (με τα Κομπούτερ της) τα βγάζει στο 1/2

Περισσότερα από 70.000 στρέμματα έχει κάνει στάχτη η καταστροφική φωτιά στον Έβρο, όπου εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας κάνουν λόγο για στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες.

Σε ...πλήρη έλεγχο είναι από το απόγευμα του Σαββάτου όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών στον νομό Έβρου ωστόσο παραμένει σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την οριοθετημένη περιοχή της Λευκίμης, ενώ έχει εκδοθεί δελτίο λήψης έκτακτων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, λόγω υψηλού κινδύνου, δείκτης επικινδυνότητας 4, για όλο τον νομό και τη Σαμοθράκη, στις ζώνες ευθύνης των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Διδυμοτείχου.
Επίσης παραμένει σε ισχύ η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας πολιτών και μέσων σε ευπαθείς περιοχές στις ζώνες ευθύνης των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης - Σουφλίου συμπεριλαμβανομένης και της Σαμοθράκης.
Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 68 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με 135 άτομα πλήρωμα, πεζοπόρα τμήματα 264 ατόμων, 11 υδροφόρα εκ των οποίων 6 υδροφόρες του στρατού και 4 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και δεκάδες άλλα μηχανήματα. Επίσης στο έργο τους συνδράμουν 42 περιπολικά της Αστυνομίας με 105 άτομα.
Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν είναι δύο Ελικόπτερα ΜΜΙ MIL-MI 17, δύο Ελικόπτερα CHINOOK, δέκα Αεροσκάφη (Α/Φ): έξι (6) ελληνικά, δύο (2) γαλλικά, δύο (2) ισπανικά.
Παρά τις προσπάθειες η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη. Εκτός από τα 70.000 στρέμματα δασικής έκτασης, δρυοδάση, πευκοδάση και γεωργικές εκτάσεις που έχουμε αναφέρει πιο πάνω, καταστράφηκε μια αποθήκη ζωοτροφών μεγάλης κτηνοτροφικής μονάδας στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και μια αποθήκη στα Κοίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου