Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μαρινάκης- Θέμος- Κουρής, εναντίον Αλαφούζου

Το έλεγε ο Γ. Αλαφούζος ότι, αν χρειαστεί θα τα βάλει με όλους και, τώρα, προφανώς θα τα βάλει, όχι με όλους, αλλά με πολλούς. Στο ανοιχτό μέτωπο που έχει με τον Γ. Κουρή, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, θα πρέπει να προσθέσει και τον μέχρι πρότινος μέτοχο του καναλιού του, Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και τον πανίσχυρο...
 εκδότη Θέμο Αναστασιάδη. Γιατί οι τρεις τους (Κουρής, Μαρινάκης, Θέμος) συντάσσονται πλέον σε κοινό μέτωπο...
Η συμμαχία του Μαρινάκη με τον Κουρή, αποκαλύφθηκε από την Athens Post. Ανεξάρτητα του πώς θα καταλήξει η συμφωνία για την είσοδο του εφοπλιστή στο Alter, η σύμπλευση μεταξύ τους θεωρείται δεδομένη υπό την έννοια ότι "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος". Ο Κουρής τα... έχει με τον Αλαφούζο (σχετικό ρεπορτάζ εδώ: http://athenapost.blogspot.com/2011/06/blog-post_1467.html ), ενώ ο Μαρινάκης βρίσκεται σε κόντρα με τους ιδιοκτήτες του σταθμού του Ν. Φαλήρου, λόγω διαφωνίας ως προς το... προφίλ που κρατά ο εφοπλιστής, στην ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.
 Πού εμπλέκεται όμως ο Θέμος; Ο εκδότης της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" είναι -λόγω και... ερυθρόλευκων πεποιθήσεων- καλός φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον οποίο συζητείτο ότι κουβέντιαζε την πώληση της εφημερίδας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε (αφού σε αυτή μπήκε άλλος εφοπλιστής με υψηλή ρευστότητα) όμως στα... χαρακώματα μπαίνει ο συνεκδότης του, Τ. Καραμήτσος- με τον οποίο ο Θέμος έχει σχεδόν αδελφικές σχέσεις.
Ο Καραμήτσος, θα αναλάβει, μαθαίνουμε, την εφημερίδα "Το Καρφί", που ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Λέγεται μάλιστα πως έχει δοθεί εντολή να "χτυπήσει η εφημερίδα τον Αλαφούζο" μετά την παραίτηση του Ταμπακόπουλου, ενόψει των αλλαγών που ετοιμάζονταν. Λογικό είναι λοιπόν πως, έστω και "ελαφρά" από την αλλαγή πορείας αυτή ότι θα επηρρεαστεί και το Θέμα.
Ο δε πρώην διευθυντής του Καρφιού, κ. Ταμπακόπουλος, φίλα προσκείμενος στους Αλαφούζους, αμέσως μετά από τη φυγή του από την εφημερίδα του Μαρινάκη (όταν άρχισε η ένταση με το Ν. Φάληρο) φέρεται να ετοιμάζεται για την επανέκδοση της Απογευματινής. Ποιοι είναι οι χρηματοδότες και πώς θα γίνει κάτι τέτοιο, όταν τα φέσια που έχει αφήσει ο Κ. Σαραντόπουλος στην εφημερίδα είναι γιγαντιαία, αποτελεί ένα ερώτημα. Προφανώς, μόνο αν υπάρχει ισχυρή στήριξη, ή αν "καθαρίσει" ο Σαραντόπουλος την Απογευματινή θα μπορέσει να επανεκδοθεί. Γιατί είναι και οι εργαζόμενοι της εφημερίδας που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
Την πορεία του πολέμου, θα τη δούμε εντός της εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί η είσοδος του Β. Μαρινάκη στο Alter και του Τ. Καραμήτσου στο Καρφί. Πώς θα αντιδράσει ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου