Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι ευρωπαϊστές έκαναν την χώρα μας Αλβανία.

http://papaioannou.wordpress.com
Τυφλωμένοι σε ένα μεταρρυθμιστικό οίστρο και παραδομένοι στις εντολές της

χώρα πυρήνα του ευρώ, προχωράμε ως πειραματόζωα σε μια άνευ προηγούμενο στα δυτικά χρονικά  αυτόβουλη αλβανοποίηση της χώρας.
Καθώς συμαχικά ταμεία τρέφουν ακόμη το ντόπιο πολιτικό-εκδοτικό-οικονομικό σύστημα και τα Τζάκια.
Χρήσιμο...
είναι να ρίξουμε μια ματιά στην πολύ πρόσφατη Ιστορία και να εντοπίσουμε τα αίτια και τους ενόχους αυτή τη διαδρομής.
Το τοίχους του  Βερολίνου  -σύμβολο  της περιχαράκωσης μιας ζώνης χωρών δογματικά προσηλωμένων σε ένα οικονομικό θεωρητικό μοντέλο που οδήγησε τον κόσμο στην ανέχεια- έπεσε μέσα σε λίγες ημέρες
Αυτή  η  Ιστορική στιγμή οδήγησε  στο Τοίχος του ευρώ και μέσω αυτού  στην περιχαράκωσης μιας ζώνης χωρών δογματικά προσηλωμένων σε ένα οικονομικό θεωρητικό μοντέλο που οδηγεί τον κόσμο στην ανέχεια.
Στο Ανατολικό Μπλοκ  υπήρχε στο πυρήνα του μια κομματική νομενκλατούρα με αξιωματούχους, δογματικούς  θεωρητικούς με ελεγχόμενη ενημέρωση,  κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και μια άποψη. Την Ορθή
Στο Μπλοκ του ευρώ υπάρχει στον Πυρήνα  του μια τραπεζική νομενκλατούρα με αξιωματούχους, δογματικούς  θεωρητικούς με ελεγχόμενη ενημέρωση,  κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και μια άποψη. Την Ορθή.
Στο ανατολικό Μπλοκ οι άνθρωποι είχαν πειστεί ότι είναι ελεύθεροι και ότι υπάρχει εκεί έξω ένα κόσμος πολύ πολύ χειρότερος από όσα εκείνοι ζούσαν. Είχαν πειστεί ότι θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένοι με όσα ζούσαν, που ήταν περίπου όσα χρειάζονταν για να ζουν.  Υπήρχαν χώρες περιφερειακές και χωρά του πυρήνα.
Οι περιφερειακές χώρες και οι ηγεσίες τους έπαιρναν απευθείας εντολές από την χώρα Πυρήνα.
Στο Μπλοκ του ευρώ  οι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι είναι ελεύθεροι και ότι υπάρχει μια προπτική πολύ πολύ χειρότερη από όσα ζούμε. Έχουμε πειστεί ότι θα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι με όσα ζούμε που είναι περίπου όσα χρειαζόμαστε για να ζούμε. Υπάρχουν χώρες περιφερειακές και χώρα του Πυρήνα.
Οι περιφερειακές χώρες και οι ηγεσίες τους παρνουν απευθείας εντολές από την χώρα Πυρήνα.
Εντός των χωρών το δυο Μπλοκ υπήρχαν και υπάρχουν οι  εννοημένοι του συστήματος -πάντα υπάρχουν ευνοημένοι- με την μεγάλη πλειοψήφια των πολιτών να μην έχει πρόσβαση στο πλούτο που παράγει ούτε κάν σε αυτά που δικαιούται βάση της ανθρώπινης ιδιότητας.
Πολλές ανατολικές χώρες ζούσαν με μη παραγωγικές πειραματιζόμενες οικονομίες και με χρηματοδότηση από τα κεντρικά. Χρηματοδότηση που πήγαινε εξ ολοκλήρου σε υποστηρικτές του κέντρου και κομματικούς.
Πολλές δυτικές χώρες  ζουν με μη παραγωγικές πειραματιζόμενες οικονομίες και με χρηματοδότηση από τα κεντρικά. Χρηματοδότηση που πηγαίνει εξ ολοκλήρου σε υποστηρικτές του κέντρου και τραπεζικούς.
Η κατάληξη  του ανατολικού Μπλοκ ήταν τα Βαλκάνια να πεινάσουν και να βυθιστούν σε πολέμους ταραχές και μετανάστευση. Τραγικό παράδειγμα η Γιουγκοσλαβία και η Αλβανία
Η κατάληξη  του Δυτικού Μπλοκ είναι τα Βαλκάνια  και ο Νότος να πεινάσει και να αλβανοποιηθούν.
Χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι ο εχθρός μας είναι Μπλοκ του ευρώ. Ότι τίποτα δεν γίνεται για το συμφέρον μας αλλά για την ευρωζωνη. Ότι δωρεάν γεύμα δεν υπάρχει για την Ελλάδα και ότι το αποτέλεσμα  των πράξεων τους το ζούμε.
Οι Ντόποι ευρωπαϊστές πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο από ότι επιδίωκαν όταν ξεκινούσε η περιπέτεια του ευρω. Οι ευρωπαϊστές έκαναν την χώρα μας Αλβανία.
Η σημαντική διαφορά του ανατολικού Μπλοκ με αυτό του ευρώ, είναι ότι στο ανατολικό η δουλειά η υγεία η παιδεία και η περίθαλψη ήταν υποχρέωση του κράτους ενώ στο δυτικό είναι εμπορεύματα. Άλλη σημαντική διάφορα είναι η ελεύθερη μετάδοση (για πόσο ακόμη;) της πληροφορίας.
Το Ανατολικό Μπλοκ έπεσε όταν ένα απόγευμα πολίτες πήραν τα σφυριά και το έσπασαν κατακρημνίζοντας κάθε σύμβολο του καθεστώτος, αψηφώντας την ίδια στιγμή μια σκληρή καταστολή και μια ελεγχόμενη ενημέρωση που τους συνοδευε για 40 περίπου χρόνια.
Στο Μπλοκ του ευρώ η καταστολή είναι στο μυαλό και μόλις αρχίζει να περνά στην πράξη και στο δρόμο. Τα σύμβολα του καθεστώτος είναι αναρτημένα παντού
είναι και στις τσεπες μας, σαν το σοβιετικό ρούβλι.  Μας λείπει το Πολίτ μπιρό, η Πράβντα, η KGB και το ανώτατο συβουλιο των σοβιέτ, και όλα θα ήταν ίδια.
Ντεζαβού…
Και όλα σε ένα απόγευμα πέφτουν.
Όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι στις πλατείες “καθαρίζουν” και “γυαλίζονται” εκ νέου οι κυρίαρχες μεταπολεμικά ιδεολογίες, απαλλασσόμενες από νεοφιλελεύθερες δοξασίες πειραματισμούς και στερεότυπα της αγοράς…  χάνουν  απλά το τρένο των ιδεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου