Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Πού πήγαν τα λεφτά της ΠΑΣΕΓΕΣ?

By ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ


     Διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα της ΠΑΣΕΓΕΣ καθώς επίσης να υπάρξει ξεχωριστός κωδικός ώστε να γνωρίζουν οι αγρότες τι πληρώνουν για το συγκεκριμένο συνδικαλιστικό τους όργανο, ζήτησε η βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την περασμένη Τρίτη.
             
Συγκεκριμένα η κα Μερεντίτη, αφού...
τάχθηκε υπέρ του νέου σχεδίου νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών της ΠΑΣΕΓΕΣ, ώστε να γνωρίζουν όλοι και κυρίως οι αγρότες «πού πήγαιναν τα λεφτά».
      Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό, να δεσμευτεί ότι θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου.
    Επίσης, πρότεινε να υπάρχει ξεχωριστός κωδικός «εισφορά υπέρ ΠΑΣΕΓΕΣ» και όχι όπως συμβαίνει σήμερα, να πληρώνεται δηλαδή η εισφορά μέσω ΕΛ.Γ.Α. Μάλιστα σε μια αποστροφή της ομιλίας της η Τρικαλινή βουλευτής αναρωτήθηκε τι ποσά έπαιρνε κάθε χρόνο η ΠΑΣΕΓΕΣ με το 2,5% από τις κρατήσεις υπέρ ΕΛ.Γ.Α.
    Και αυτό γιατί, όπως επισήμανε, «με το νέο νόμο περιορίζεται η εισφορά υπέρ της ΠΑΣΕΓΕΣ στο 2% – από το 2,5% που ήταν μέχρι τώρα – και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 1.800.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι και με το 2% μπορεί να είναι παραπάνω. Αναρωτιέμαι πόσο ήταν με 2,5%», ανέφερε η κα Μερεντίτη.
πηγή : Merentiti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου