Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ντιμπέιτ του ΣΚΑΪ για τη διαχείριση των αποβλήτων χωρίς Δημαρά και Μητρόπουλο.

Ήταν όλοι εκεί εκτός από Μητρόπουλο και Δημαρά...
...που δεν θέλησαν να πουν τι θα κάνουν με τα σκουπίδια

Τις προτάσεις τους για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων κατέθεσαν την Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής. Υπέρ του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα τάχθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός ενώ την αλλαγή του ζήτησαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την περιφέρεια Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Παφίλης, Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέκος Αλαβάνος.
Ο Γιάννης Σγουρός υποστήριξε ότι ...ένας νέος σχεδιασμός θα πάρει 5 χρόνια, ενώ ο υποψήφιος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας τάχθηκε κατά των ΧΥΤΑ και την προώθηση νέων τεχνολογιών. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ανέφερε ότι χρειάζεται εθνικός σχεδιασμός και να μη μεταφέρονται όλα τα σκουπίδια στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια. Κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό τάχθηκε ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης ενώ ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αλέκος Αλαβάνος είπε πως θα πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες για τις επιλογές που έχουν γίνει και τα λεφτά που δαπανήθηκαν μέχρι τώρα για τον περιφερειακό σχεδιασμό. Ο υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος τάχθηκε υπέρ της σωστής χωροθέτησης στην Αττική και να μη μεταφέρονται τα σκουπίδια εκτός νομού.
ΣΧΟΛΙΟ   Blog : Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η διαχείριση αποβλήτων, ο κύριος "δεν έχω άποψη, αλλά εκλέγομαι με το κλάμα" Γιάννης Δημαράς και ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, αν και ζητούν τη ψήφο των πολιτών, θεώρησαν περιττό να παραστούν, προφανώς γιατί δεν έχουν τι να πουν στους πολίτες.
Αυτή είναι η καλή ερμηνεία της απουσίας τους από το ντιμπέιτ του ΣΚΑΪ, γιατί αλλιώς θα μπορούσαμε να υποθέσουμε: α) ή συμφωνούν, ως "παρακυβερνητικοί" υποψήφιοι με τον Γιάννη Σγουρό και την κυβέρνηση (οπότε δεν είχαν λόγο να παραστούν), ή β) σε καυτά θέματα όπως αυτό, που παίζονται και κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, επιλέγουν την "ένοχη" σιωπή! Βεβαίως, το κεντρικό πολιτικό ερώτημα παραμένει: αφού Δημαράς και Μητρόπουλος στα προβλήματα των πολιτών σιωπούν, τη ψήφο μας γιατί τη διεκδικούν; Δεν έχουν ακόμα καταλάβει, ότι ο λαός έχει βαρεθεί το παλαιοκομματικό κρυφτούλι; Απαράδεκτοι!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz11rbqLa5g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου