Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σχετικά με την ΑΕΠΙ

Θα ήθελα και εγώ να πω την άποψη μου πάνω στο θέμα που αφορά την ΑΕΠΙ..
(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_583.html)
Όντως είναι νταβατζηλίκι να σου ζητάνε χρήματα για τα τραγούδια που ακούς ενώ έχεις πληρώσει κανονικά τον ψηφιακό δίσκο, άρα έχεις πληρώσει τον δημιουργό αφού παίρνει ποσοστά επί των πωλήσεων,άρα πληρώθηκε για τα πνευματικά δικαιώματα . Το ίδιο πιστεύω ισχύει και όταν ακούς ραδιόφωνο διότι ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει πληρώσει την ΑΕΠΙ άρα γιατί να πληρώσει και αυτός που ακούει το ραδιόφωνο!!! Δύστυχος ψηφίστηκε ο νόμος (ο μοναδικός για ιδιωτική εταιρία) που ακόμα και τηλεόραση να έχεις στο κατάστημα σου θα...
πρέπει να πληρώσεις την ΑΕΠΙ. (εδώ βέβαια ο νόμος είναι ξεκάθαρος και αναφέρει ότι πληρώνεις μόνο σε στερεοφωνική τηλεόραση και όχι σε μονοφωνική). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι υπάλληλοι της ΑΕΠΙ δεν μπορούν να βεβαιώσουν την παράβαση, το μόνο που μπορεί η ΑΕΠΙ είναι να κάνει έγγραφη καταγγελία στην κατά τόπους Εισαγγελία και αυτή με την σειρά της να δώσει παραγγελία στην αστυνομία να ελέγξει το μαγαζί και μόνο εάν οι αστυνομικοί βεβαιώσουν την παράβαση ,τότε τιμωρείται ο παραβάτης. Γνώμη μου είναι ότι όποιος έχει ένα μικρό μαγαζάκι να μην πληρώνει για την ΑΕΠΙ , ακόμα και αστυνομία να έρθει για έλεγχο (κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάει σε μικρό μαγαζάκι) δεν πρόκειται να εφαρμόσει τον νόμο γιατί όλοι ξέρουν ότι η ΑΕΠΙ είναι κοροϊδία, άρα το μόνο που θα κάνουν είναι να γράψουν ότι έκαναν έλεγχο αλλά δεν παιζόταν μουσική στο μαγαζί, άρα η υπόθεση πάει στο αρχείο. Βέβαια οι καφετέριες τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης καλά θα κάνουν να πληρώσουν γιατί η δουλειά τους εξαρτάται από την μουσική άρα και αυτοί κερδίζουν παίζοντας μουσική.
 Αναγνώστης
-----------------------------

Σχετικα με την ανάρτηση (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_1754.html) θα ήθελα αν γίνεται ο αναγνώστης που συνέταξε το κειμενο να δωσει παραπανω λεπτομερειες για το που μπορούμε να γινουμε συνδρομητες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για ανανέωση της αδειας μουσικης στα μαγαζια μας.
ευχαριστω εκ των προτέρων
Αναγνώστης

-----------------------------


Κατ αρχην Συγχαρητηρια και ενα μεγαλο μπραβο στο blog και γενικα στα blog που επιτελους μπορουν να ενωσουν κοσμο (και να διχασουν σε καποιες περιπτωσεις) και να βρουν λυσεις!
Να ενημερωσω τους αναγνωστες σας και τους υπευθυνους του blog οτι ως γνωστον εχετε αναγνωστες απο ολες τις ταξεις και τα επαγγελματα, αλλα απο τον κλαδο των μαγαζιων και ειδικα καφε εστιατοριων η αναγνωσιμοτητα αγγιζει το 100%. Προσωπικα δεν ξερω μαγαζατορα και φυσικα προσωπικο, που να μην διαβαζει το blog σας καθημερινα, μιας και τα παντα που γραφονται εδω και μας αφορουν μας βαζουν σε σκεψεις θετικες ή αρνητικες και πολλες φορες μ αυτο τον τροπο λειτουργείτε και σε όφελος δικο μας και των πελατων-καταναλωτων!
Με αυτη την μεγαλη ευκαιρια που μας δινεται εδω, θελω να καλεσω ολους τους επαγγελματιες αναγνωστες σας να βρουμε μια λυση σωστη και νόμιμη ωστε να βγαλουμε τους νταβατζηδες απο τα μαγαζια μας. Αν και ειναι πολλοι, αυτοι της ΑΕΠΙ δεν ξερουμε για ποιο λογο υπάρχουν και για ποιο λογο αναγκαζόμαστε να τους πληρωνουμε.
Με την ευκαιρια να ενημερωσω τους αναγνωστες σας των υπολοιπων επαγγελματων, οτι το μεγαλυτερο μερος των ιδιοκτητων καφε και εστιατοριων δεν ειναι ουτε λαμογια ουτε πολυεθνικες, ουτε μεγαλοι απιχειρηματιες που σας περιμενουν για να σας κλεψουν εσας ή το κρατος κατ επεκταση. ΕΙναι ανθρωποι σαν τους υπολοιπους, που δεν ειχαν την τυχη να μπουν στο δημοσιο, ή μετα απο εργασια ετων σε αλλα μαγαζια αποφασισαν να κανουν κατι δικο τους για να μην εχουν κανεναν πανω απο το κεφαλι τους, ή βρεθηκαν σ αυτο το επαγγελμα συνεχιζοντας την δουλεια των γονιων τους! Προσπαθουν για το καλυτρο, με τις παντα εχθρικες θα ελεγα ορεξεις της καθε κυβερνησης, για να σας εξηπηρετησουν οσο το δυνατον καλυτερα για να σας κανουν πελατες και να μπορεσουν να ζησουν τις οικογενειες τους, που πολλες φορες αναγκαστικα εργαζονται κι αυτες για το καλο και το κερδος του μαγαζιου. (Παντα και παντου υπαρχουν εξαιρεσεις που παρακαλω μιας και δεν ειναι εκει το θεμα μου, να μην εστιασουμε σ αυτες)
Θελω λοιπον να καλεσω ολους τους επαγγελματιες του ειδους ανα την Ελλαδα να βρουμε εναν τροπο να σταματησει αυτη η κλοπη απο την ΑΕΠΙ. Συλλογοι δεν υπαρχουν σχεδον πουθενα, και οταν υπαρχουν δεν κανουν τιποτα και για τιποτα! Με το βημα που μας δινεται εδω θελω να παρακαλεσω οσους ξερουν ή οσους μπορουν να το ψαξουν να βρουμε λυση! Ειπαν καποιοι αναγνωστες για καποιες εταιριες που μεσω ιντερνετ μπορεις να αντικαταστησεις την ΑΕΠΙ αλλα δεν ηταν σαφεις για κατι συγγεκριμενο. Αν υπαρχουν, βαλτε καθαρα το site τους εδω, για να μπουμε ολοι και να ! ενημερωθουμε, ή τον τροπο ακριβως που μπορουμε να το κανουμε. Κατι ουσιαστικο αλλα και δοκιμασμενο ή ας κανουμε ολοι μαζι μια δικη μας ΑΕΠΙ που θα αντεχει η τσεπη μας.
Και καποιες αποριες!
Εγω στο μαγαζι μου παιζω ραδιοφωνο απο το Internet.
Αλλος μπορει να παιζει τηλεοραση και μαλιστα Mtv για παραδειγμα.
Το Ραδιοφωνο εχει πληρωσει ΑΕΠΙ. Το internet παλι εχει πληρωσει ΑΕΠΙ. Ποσες φορες θα πληρωθει η ΑΕΠΙ για ενα τραγουδι που θα παιξει ενα ραδιοφωνο και θα αναπαραχθει απο εκατονταδες μαγαζια;
Και στο Mtv αποδιδουν απο την ΑΕΠΙ ποσοστο απο το μαγαζι της τελευταιας κωμοπολης στην Ελλαδα;
Στη NOVA; ΠΛηρωνεις πανω απο 100 ευρω για επαγγελματικη NOVA (απ οσο ξερω). Γιατι χρειαζεται ΑΕΠΙ η συμφωνια για αναπαραγωγη επι πληρωμης απο μια ιδιωτικη εταιρια που την εχει ηδη πληρωμενη δεν ξερω κι εγω ποσο;
Αυτα ειχα να πω. Καλω ολους οσους μπορουν να βοηθησουν να το κανουν μεσα απο εδω, συντομα για να σταματησει αυτο το κλεψιμο απο ιδιωτες σε ιδιωτες!
Αναγνώστης
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_7241.html

3 σχόλια:

  1. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει??Έχω ένα μαγαζί 25τ.μ. φαστ φουντ και παίζω ράδιο ξένη μουσική..Μου ζητάει λεφτά και AEPI και ο APOLLONAS..
    Ο Απόλλων μάλιστα μου έστειλε και εξώδικο..Αν πάμε δικαστικώς και δεν τους δώσω φράγκο τι γίνεται??
    PLEASE HELP...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. re paidia min mperdeueste k min akoute asxetous. ti free mousiki kai blakies.free mousiki dn iparxei. ma einai dinaton na paizeis sto cafe sou px tin ilithia mousiki ipokrousi ton supermarket??? oi freemusic ipotithete oti su poulaei freemusic me 90 euro to xrono k bgazis k adeia apo ton dimo. pos einai dinaton omos na exis tetia mousiki se ena sobaro magazi?? an thelisis mousiki epimelia tote eiani akriboteri kai apo tin aepi p.x(http://pro.jamendo.com/en/selection/10-marriage-movie-music#pn=1&order=).. autoi oi mages oi freemusic patane ston pono ton magazion pu plironoun aepi k disanasxetoun k prospathoun na poulisoun mparoufes. kai episis einai kai epikindinoi giati ok paizo freemusic ,magia mou , ela mou omos pou o imnos px tou panathinaikou kai tou osfp prostateuete apo pneumatika dikaiomata opos kai polla spot diafimiseon ktl,,opote ti? den tha exo kai tv???... ara basi nomou exo sto kefali mou tin aepi , mpikan ta lamogia oi dikigoroi tis apollon grammo erato, erxete telos k i freemusic pu poulaei paramithi kai me bazi sto louki tis kai auti. eimai ston xoro auto polla xronia, se sxesi me tis aneptigmenes xores tou ejoterikou edo ta posa einai mikrotera.k episis i nootropia tou ellina na ta isopedosi ola. ok den plirono den plirono ,alla ola exoun ena orio...einai dinaton na fernete san paradeigma oti px ego agorasa to cd ktl...ma ti lete re?? pion douleuete?pio cd agorasate? auto apo to mauro agori? kai telos na po kai kati min skefteste tous karaplousious narkomanis dimiourgous, skefteite oti apo piso iparxei ena olokliro sistima me ergazomenous ktl opos episis k dimiourgous pou zoun mono apo auto. filika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλαρακι δικιο εχεις αλλα διαφημηση στα μαγαζια μας κανουμε τον καθε τραγουδιστη παιζοντας μουσικη.Ποιος ωφελειται περισσοτερο?

      Διαγραφή