Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Υψωσαν τη Γαλανόλευκη στο όρος Κένυα

«Κάλλιο να ζήσω μία μέρα σαν λιοντάρι, παρά εκατό χρόνια σαν πρόβατο». Αυτό είναι το μότο του Νίκου Μαγγίτση, του Βολιώτη ορειβάτη που έχει καταφέρει να ανέβει στις κορυφές και των πέντε ηπείρων. Ο 42χρονος, ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας που έχει πατήσει στις «7 summits» (η ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου), πρόσφατα πάτησε και την κορυφή στο όρος Κένυα, το δεύτερο ψηλότερο βουνό στην Αφρική μετά το Κιλιμάντζαρο.
Η αποστολή...
της ελληνικής ομάδας, στην οποία συμμετείχε ο 21χρονος Γιώργος Ράιος από την Αγριά Βόλου, ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου 2011 και ολοκληρώθηκε στις 4 Μαρτίου 2011.
Η ανάβαση στο βουνό διήρκεσε οκτώ ημέρες. Μιλώντας για τις δυσκολίες της αποστολής, ο 42χρονος τόνισε ότι υπήρχαν πολλά και συνεχόμενα «εμπόδια» κατά την ανάβαση και την κατάβαση: «Ωστόσο, σαν σχοινοσυντροφιά λειτουργήσαμε γρήγορα, αποτελεσματικά και βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον».
Ο ορειβάτης ανέφερε ότι το χαρακτηριστικό του βουνού Κένυα είναι πως, παρά το γεγονός ότι ο κύριος όγκος των κορυφών βρίσκεται πολύ κοντά στη γραμμή του Ισημερινού, υπάρχουν χιόνια πάνω από τα 4.600 μέτρα υψόμετρο και ο εντυπωσιακός παγετώνας Λιούις που δυστυχώς χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνεται αισθητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου