Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

 Οι καταγγελίες Σούρλα δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν “θεσμικά”.
Ο χορός δισεκατομυρίων πάνω στις πλάτες της πατρίδας από τους ξεφτιλισμένους απάτριδες που νόθευαν τα καύσιμα του στρατού φτάνει ακόμα και την μητέρα των σκανδάλων, την Siemens.
Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα και εάν η δικαιοσύνη ήθελε, μπορούσε να τους ξηλώσει σε χρόνο μηδέν.
ΕΔΩΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται οι ίδιες φάτσες που πρωτοστάτησαν σε... Siemens και υποβρύχια, όμως το τι θα δημοσιεύσουμε εμείς δεν έχει καμμία σημασία.
Έπρεπε να παρανομήσω -και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Σικούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg. Ενημέρωσα τον σημερινό υπουργό Άμυνας -του έστειλα και φάκελο. Απάντηση δεν πήρα. Δεν μπορεί να δώσει μιαν απάντηση; Απάντηση έλαβα από τον υπουργό Οικονομικών, με αναφορές και στο θείο που προκαλεί καρκίνο.Δέκα μήνες διερευνά ο εισαγγελέας την υπόθεση. Εγώ την Παρασκευή έστειλα το πετρέλαιο στο Γενικό Χημείο του Κράτους και την Δευτέρα πήρα απάντηση!
Τα τελευταία λόγια του κυρίου Σούρλα προς την επιτροπή της Βουλής ήταν : ”Επτά χρόνια είχα το στόμα μου κλειστό, και ελπίζω βάσιμα πως θα το προχωρήσετε”.
Σύμφωνα με τα Νέα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ΑΚακλαμάνης πρότεινε : ”τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για να περάσουν από κει, οι πάντες που εισηγήθηκαν ή δεν εισηγήθηκαν, ότι όσα λέει ο κος Σούρλας είναι αβάσιμα”.


Όταν τρως σουβλάκι και παθαίνεις δηλητηρίαση, είναι πολύ εύκολο να βρεις τον ένοχο.
Τέρμα ο φόβος, τέρμα η ομερτά. Ο Σούρλας δείχνει τον δρόμο όπως τον έδειξε ο Καμμένος στη Siemens και τα υποβρύχια.
Όσο για τις “θεσμικές διαδικασίες”… βλέπετε ότι το σύστημα είναι τόσο σάπιο που ακόμα και σε κραυγαλέα γεγονότα, η ομερτά της δικαιοσύνης και των υπουργείων συγκαλύπτει και τις πλέον ελεεινές υποθέσεις.
Ο Γιώργος Σούρλας, ένας ευπατρίδης της πολιτικής παρουσίασε μάλιστα και το βιβλίο του σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά, έναν πραγματικό θησαυρό για την εξυγίανση της πολιτικής και την διαφάνεια:
Στη Δημοτική Πινακοθήκη  Πειραιά παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο του κ.  Γιώργου Σούρλα πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής: «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», με ομιλητές τους καθηγητές του Πανεπιστημίου κ.κ. Γιώργο Κασιμάτη και Κωνσταντίνο Μπέη και συντονιστή το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος υποδεχόμενος τους ομιλητές και το συγγραφέα και χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε:
«Αποτελεί για μένα μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα μεταξύ ενός εκλεκτού πάνελ αλλά και ενός εξαιρετικού κοινού, για να προλογίσουμε το βιβλίο του Συμβούλου σήμερα του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά,  Γιώργου  Σούρλα με τίτλο: Διαφάνεια-Προϋπόθεση Δημοκρατίας.
Με το Γιώργο Σούρλα γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και μας συνδέουν πολλά.
Ένα κοινό που αφετηριακά μας φέρνει αν θέλετε κοντά  και τους δυο είναι ότι ήμασταν νεολαίοι και παραμένουμε νεολαίοι.
Ο Γιώργος ήταν με απόφαση του αείμνηστου Παναγιώτη Κανελλόπουλου πρόεδρος της ΕΡΕΝ Βορείου Ελλάδας, ενώ την περίοδο 1974-1975 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και ίδρυσε και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η δική μου διαδρομή στην ΟΝΝΕΔ της οποίας διετέλεσα Πρόεδρος και την ΔΑΠ είναι γνωστή, αλλά δεν είμαστε εδώ για να αναφερθούμε σε αυτήν.
Ανέφερα λίγο παραπάνω ότι ήμασταν «νεολαίοι και παραμένουμε νεολαίοι». Δεν το έκανα τυχαία. Πιστεύω πραγματικά ότι άνθρωποι που νιώθουν νέοι, είναι νέοι, μπορούν να ενδιαφέρονται, να αγωνίζονται για κομβικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο όπως είναι η Διαφάνεια ως προϋπόθεση Δημοκρατίας.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένας πολίτης εντός ή εκτός της αίθουσας αυτής που δεν έχει γνωρίσει ένα κομμάτι αυτού που αποκαλούμε Διαφθορά.
Η Διαφθορά θα έλεγα είναι παντού. Παραμονεύει πίσω από κάθε μας κίνηση και σίγουρα είναι από τους βασικούς παράγοντες που έχουν οδηγήσει τον τόπο στη σημερινή μεγάλη κρίση.
Μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι πρωτίστως Κοινωνική. Η διαφθορά αποτελεί ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο διότι φθείρει συνειδήσεις και ηθικές αρχές, επιφέροντας σοβαρά πλήγματα στην οικονομία, την ανάπτυξη, το περιβάλλον, την πολιτική, τη δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση, την αξιοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Η φωνή του Γιώργου του Σούρλα στα φαινόμενα διαφθοράς ήταν και παραμένει και ισχυρή και βροντερή. Σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη.
Οι προτάσεις που καταθέτει στο βιβλίο του:
Για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό,
για θητεία δυο τετραετιών του πρωθυπουργού,
το ασυμβίβαστο Υπουργού-Βουλευτή,
η αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών με την κατάργηση της ασυλίας για θέματα που εμπίπτουν στον ποινικό κώδικα,
να σταματήσει η αναπαραγωγή της πολιτικής οικογενειοκρατίας
αλλά και μια σειρά άλλων
όπως η  διαφάνεια στα  οικονομικά των κομμάτων
ο πραγματικός , ουσιαστικός έλεγχος των πόθεν έσχες
η λειτουργία των ΜΜΕ
αποτελούν μια ατζέντα που ωριμάζει πλέον στην κοινωνία, αλλά και στο πολιτικό σύστημα.
Κυρίες και κύριοι,
Το βέβαιο είναι ότι οι πολίτες δεν δίνουν πλέον περίοδο χάριτος δεν έχουν πλέον ανοχή σε φαινόμενα που πληγώνουν τον τόπο και εξοργίζουν τον ελληνικό λαό.
Έχουμε καθήκον, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, ιδεολογική προέλευση να κηρύξουμε τον πόλεμο στη διαφθορά, σε όλα τα επίπεδα σε όλους τους χώρους.
Αλλά πρώτα απ΄όλα εμείς που βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης, ο καθένας στο χώρο του, να διδάσκουμε με τις συμπεριφορές και τις πράξεις μας  τη νέα γενιά τι σημαίνει διαφάνεια, τι σημαίνουν αρχές και αξίες.
Μόνο έτσι εκτιμώ θα μπορέσουμε να ξεριζώσουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές που έχουν ριζώσει βαθιά στην κοινωνία και διαβρώνουν θεσμούς, πλήττουν την οικονομία και αποτελούν τη βασική αιτία της παθογένειας της κοινωνίας.
Ο τόπος έχει ανάγκη από τολμηρές τομές χωρίς να σκεφτούμε το πολιτικό κόστος.
Πρέπει λοιπόν να μπουν ψηλά στην ατζέντα μας θέματα που και ξένοι οργανισμοί και φορείς μας επισημαίνουν στις εκθέσεις τους, όπως:
-Το πολιτικό χρήμα
-Το ξέπλυμα χρήματος
-Δημόσια Διοίκηση-Αυτοδιοίκηση
-Δημόσια έργα-Μελέτες
-Προμήθειες Δημοσίου
-Πλαστά και εικονικά τιμολόγια
-Offshore εταιρείες
Κλείνοντας την εισήγησή μου να μου επιτρέψετε να συγχαρώ το φίλο Γιώργο Σούρλα, για το βιβλίο και τους προβληματισμούς του.
Πιστεύω και από τη θέση που βρίσκομαι σήμερα, ως Δήμαρχος Πειραιά, ότι η σωστή λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης είναι καθοριστική για την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους, την ποιότητα ζωής των πολιτών και για το κύρος της Δημοκρατίας. Επομένως η ύπαρξη διαφάνειας είναι επιτακτική ανάγκη και η προσπάθεια πρέπει να είναι μόνιμη και συνεχής».
Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ. Γιώργου Σούρλα παραβρέθηκαν: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, οι βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπύρος Σπυρίδων, η πρώην Νομάρχης Πειραιά κ. Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Ζησιμάτος, ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος και πλήθος κόσμου.
http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου