Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Οι Ομογενείς φωνάζουν για ενημέρωση στου κουφού (προξενείου) την πόρτα.

Από www.adena.gr
Δυστυχώς το Υπουργείο Εξωτερικών και κατ' επέκταση τα Προξενεία, εκτός από κουφά είναι και προκλητικά αδιάφορα στον ρόλο τους. Αντι να βοηθούν (έστω και με το αζημίωτο) η τουλάχιστον να ενημερώνουν τους "Ελληνικής καταγωγής" συμπατριώτες μας, συγκαλύπτουν ζωτικής σημασίες πληροφορίες που έχουν αρνητική επίδραση και στους γηγενείς.
Πριν...
μπούμε στις λεπτομέρειες της απαράδεκτης "συμπεριφοράς" καμαρώστε την προκλητική αδιαφορία ακόμα και στην Ιντερνετική ενημέρωση.
Στο σημαντικότερο Ελληνικό Προξενείο του κόσμου , που εκπροσωπεύει σε αριθμό μια 2η μικρή Ελλάδα, η επίσημη Ιστοσελίδα (κλικ) παραμένει εδώ και χρόνια σχεδόν ανενεργή. Ελάχιστες οι πρόσφατες αναρτήσεις, με μόνη εξαίρεση το λιβάνισμα των ταξιδίων του υπουργού. Πατήστε στα κουμπιά των διάφορων υποκατηγοριών για να δείτε μόνον να εμφανίζονται... κενές σελίδες. Ακόμα και το welcome της νέας (εδώ και μήνες) Γενικής Προξένου στην Νέα Υόρκη, Αγλαΐας Μπαλτά, είναι ΚΕΝΟ .
Η γελοία αυτή εικόνα δεν προσβάλει μόνον τους Ομογενείς που είναι γνωστό πόσο τους έχει ...γραμμένους η Κυβέρνηση, αλλά και τους "ξένους" που υποτίθεται "εκλιπαρούμε" να έρθουν ως τουρίστες στην χώρα μας. Ίσως έτσι το Ελληνικό Κράτος, έμμεσα τους προετοιμάζει τι μπορεί να περιμένουν σ΄αυτόν τον τουριστικό προορισμό αν τον επισκεφθούν, όταν διαβάζουν μηνύματα like: GREEK NEWS AGENDA does not exist.
Το www.adena.gr κάνει αυτό τον κουραστικό πρόλογο για να αντιληφθούν οι (κυρίως εκτός Ελλάδος ) αναγνώστες του, ότι κάποιες υπηρεσίες-Υπουργεία της αγαπημένη τους Πατρίδας, όχι μόνο δεν επιτελούν το καθήκον τους , αλλά επιπλέον σαμποτάρουν τα οικονομικά τους, ακόμα και την υγεία τους.
Υπερβολικό? Δείτε στην συνέχεια την μεγάλη έρευνα της ιστοσελίδας μας για τα μαϊμού και πιθανώς επικίνδυνα "Ελληνικά" προϊόντα που καταναλώνουν οι Ομογενείς, με της ευλογίες της μητέρας πατρίδας...

2 σχόλια:

  1. Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
    1A Holland Park W11 3TP London - UK
    Τηλ. +44 (20) 72293850 Fax +44 (20) 72297221
    Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 με 17:00
    Ώρες για το κοινό 9:30 με 13:00

    http://www.greekembassy.org.uk/ConsularAffairs/MajorConsularIssues/PassportsForGreekCitizens.aspx


    Από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 απορώ τι κάνουν;
    Κλείνονται μέσα και παίζουν τάβλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατάσταση στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη είναι πολύ απλά ανυπόφορη. Οι υπάλληλοι στα τμήματα ανανέωσης διαβατηρίων είναι αναιδέστατοι, είρωνες και σε μεγάλο ποσοστό άσχετοι με τη δουλεία τους. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια από την πολυετή εμπειρία που έχω εγώ, συγγενείς και φίλοι με επισκέψεις στο προξενείο. Αντί να βοηθούν τους Έλληνες υπηκόους, τους κάνουν με τη συμπεριφορά τους να μη θέλουν να ξαναπατήσουν εκεί μέσα. Συγκεκριμένος υπάλληλος δεν σήκωνε κουβέντα σχετικά με ένα θέμα ανανέωσης διαβατηρίου και όταν αρνήθηκε να συνεχίσει να μας μίλαει επί του θέματος, αυξάνοντας την ένταση της φωνής του μας είπε να σηκωθούμε και να φύγουμε. Βέβαια αυτό δε συνέβη και έγινε η κατάλληλη καταγγελία στον γενικό πρόξενο, ο οποίος ήταν πολύ συνεργάσιμος.

    Στο τηλέφωνο δε, όταν προσπαθείς να επικοινωνήσεις, οι πιθανότητες να απαντήσουν είναι μηδαμινές. Είτε θα σου μιλάνε με ύφος "μη με ενοχλείς", είτε θα στο κλείσουν όταν προσπαθήσεις να ανοίξεις συζήτηση για να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις, ή πολύ απλά θα σου φωνάξουν και θα αναγκαστείς να το κλείσεις από αγανάκτηση.

    Εδώ έχω δει άτομα κάποιας ηλικίας (και γυναίκες επίσης) να τους μιλάνε οι υπάλληλοι του προξενείου (στις ανανεώσεις διανβατηρίων) με οξύτατο, αναιδές και τρομερά ειρωνικό ύφος. Μηδέν σεβασμός, σε ανθρώπους που πρέπει εγγένη να σεβόμαστε μόνο και μόνο για την ηλικία τους.

    Πιό πρόσφατα μετά από κάποια απόρριψη αίτησης διαβατηρίου ενός φίλου, ο υπάλληλος του προξενείου στις ανανεώσεις διαβατηρίων του είπε να μην σκεφτεί καν να ξαναπατήσει στο προξενείο εάν δεν έχει τα σωστά χαρτιά.

    Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή εικόνα που παρουσιάζει το γενικό προξενείο στη Νέα Υόρκη. Δε νομίζω να αλλάξει κάτι σύντομα εάν δεν τηρήσουμε όλοι μας τη σωστή στάση απέναντι στους αναιδείς υπαλλήλους, τους οποίους ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε από τους φόρους μας.

    Να μη δεχτείτε καμία αναιδέστατη συμπεριφορά από κανέναν εκεί μέσα και να τον καταγγείλετε αμέσως στον γενικό πρόξενο, στα media, στο συνήγορο του πολίτη και βεβαίως στο internet, είτε σε κάποια ιστοσελίδα είτε σε κάποιο τοπικό facebook group.

    Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτή την αισχρή κατάσταση που ταλαιπωρεί τους ομογενείς στη Νέα Υόρκη και τις γύρω πολιτείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή