Η μόνη προστασία είναι να το αραιώνετε με νερό Οζονοποιημένο. Σύμφωνα με τους Dr.τηλε-τσαρλατάνους, α)το Όζον "εξουδετερώνει" και τον Καρκίνο, β) Οι μαγικές συσκευές Οζονοποίησης κάθε βδομάδα γίνονται φθηνότερες. Από 250 ευρώ κατέβηκε στα 150, μετά 99 και τώρα (φωτό) μόνο 68. Σε λίγες μέρες προβλέπουμε να φτάσει στα 0,0. Όσα δηλαδή αξίζει.
Από skopelos-news.blogspot :Σημαντικό αριθμό παραβάσεων έχει επιβεβαιώσει η Χημική Υπηρεσία Βόλου που αφορά στην ποιότητα του τσίπουρου σ’ όλη τη Μαγνησία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν στο χύμα τσίπουρο, στο οποίο εξαιτίας ελλιπούς εμφιάλωσης αλλά και προστασίας έχουν βρεθεί καρκινογόνα στοιχεία.
Τα...
παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η κ. Χαρίκλεια Κούρτη, Χημικός της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους στα πλαίσια εκδήλωσης για το Διεθνές Έτος Χημείας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ορφανοτροφείου Βόλου.
παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η κ. Χαρίκλεια Κούρτη, Χημικός της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους στα πλαίσια εκδήλωσης για το Διεθνές Έτος Χημείας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ορφανοτροφείου Βόλου.
Η κ. Κούρτη ανέφερε πως η υπηρεσία επιβάλλει αρκετά πρόστιμα κυρίως σε ιδιώτες και πιο συγκεκριμένα σε αυτούς που σχετίζονται με το τσίπουρο.
«Το χύμα τσίπουρο μπορεί ανά πάσα στιγμή να νοθευτεί και να έχουμε προβλήματα. Το χειρότερο πρόβλημα που συναντούμε συχνά είναι πως συγκεντρώνουν το τσίπουρο σε πλαστικά δοχεία και βρίσκουμε στοιχεία που είναι καρκινογόνα. Με λίγα λόγια το τσίπουρο γίνεται άκρως επικίνδυνο εξαιτίας της τοποθέτησής του σε πλαστικά δοχεία», σημείωσε η ίδια.
Εκείνο που πρότεινε η κ. Κούρτη είναι να γίνεται κατανάλωση εμφιαλωμένου τσίπουρου, καθώς τα ποτοποιία είναι ελεγχόμενα και καταβάλλουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Ωστόσο η Χημικός μίλησε και για τα προβλήματα που πιθανότατα να υπάρξουν στην υπηρεσία, η οποία αυτή τη στιγμή είναι στελεχωμένη με εννέα χημικούς, ένα τεχνολόγο τροφίμων και δύο διοικητικούς υπαλλήλους.
«Υπάρχει ο στόχος να αναλάβουμε εμείς από το Βόλο τον έλεγχο των επικινδύνων ουσιών σε όλη τη Θεσσαλία. Αυτό εάν γίνει, τότε χρειαζόμαστε ανθρώπους. Σκεπτόμενοι δε κι όσα εξαγγέλλει η κυβέρνηση για μείωση κατά 150.000 των δημοσίων υπαλλήλων και για το ένας προς επτά, καταλαβαίνει κανείς πως θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το Χημείο εκτός από τους ελέγχους ένα μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητά του σχετίζεται με τη συγκέντρωση των χρημάτων από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κούρτη.
Στην εκδήλωση μίλησε και ο κ. Γιώργος Σειραγάκης, Χημικός, Διευθυντής της Food Allergens Lab, ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλεργιογόνες ουσίες στα τρόφιμα.
Ανέφερε πως ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού είναι αλλεργικοί σε τρόφιμα και μία απροσεξία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο.
Τα κύρια τρόφιμα που προκαλούν αλλεργίες είναι η γλουτένη, οι ξηροί καρποί, η σόγια, το αβγό, το γάλα, η μουστάρδα, το σέλινο, το σουσάμι και τα λούπινα.
Εκείνο που επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Σειραγάκης ήταν πως τα εργοστάσια τροφίμων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά στον καθαρισμό των μηχανημάτων τους αλλά και να αναγράφουν εάν τα προϊόντα τους εμπεριέχουν άλλα τρόφιμα.
«Οι λόγοι που οι αλλεργίες στα τρόφιμα αυξάνονται τα τελευταία χρόνια είναι η παγκοσμιοποίηση της κουζίνας, δηλαδή η δοκιμή άγνωστων γεύσεων, οι οποίες θεωρούνται εχθρικές από τον οργανισμό αλλά και η φυσική ανοσία που πλέον δεν υπάρχει στα παιδιά, τα οποία είναι κλεισμένα στα διαμερίσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σειραγάκης.
Στην εκδήλωση για το Έτος Χημείας μίλησε και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κ. Αριστοτέλης Κανλής, ενώ διοργανωτές μεταξύ άλλων ήταν οι Σύλλογοι Κυπρίων, Μακεδόνων, Κρητών, Θρακών, Ηπειρωτών, Βλάχων και Ελασσονιτών Βόλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου