Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Οδύσσεια ενός τενεκέ ελαιόλαδου!

Από www.adena.gr
Οι ξενιτεμένοι Έλληνες ξέρουν από λάδι. Κι αυτό που αγοράζουν στα Σούπερ Μάρκετ της Ξενιτιάς, πολλές φορές ξέρουν (από την γεύση) ότι δεν προέρχεται από ελιές, άσχετα αν στην συσκευασία δηλώνεται ως παρθένο ελαιόλαδο. Έτσι καταφεύγουν στους συγγενείς στη πατρίδα για να προμηθευτούν αγνό και ανόθευτο λαδάκι, ζητώντας να τους στείλουν το ...
γνωστό 15 κιλό τενεκέ. Μια κουβέντα είναι όμως για να φύγει από την Ελλάδα.
Επειδή στην επαρχία δεν εκτελούνται (συνήθως) Διεθνείς Μεταφορές ,ο Θεσσαλός φίλος απευθύνθηκε σε εταιρία του Βόλου για να το κατεβάσει στην Αθήνα. Ως γνωστόν εδώ και δεκαετίες οι Χερσαίες Μεταφορικές "στεγάζονται" στη πιο -βρώμικη παραγκούπολη της Ευρώπης, που βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού. Μια άθλια ζώνη που ακόμα και αυτοκίνητο της Google maps δεν διακινδύνευσε να επισκεφτεί, και το GPS του αυτοκινήτου αχρηστεύεται όπως και οι αναρτήσεις από τις άφθονες "ύπουλες " λακκούβες των λασπόδρομων. Με μάσκα και τεράστια υπομονή εντοπίσαμε την εταιρία μεταφορών, η οποία φυσικά δεν συνεργάζεται με αυτή των Διεθνών , γι αυτό και πρέπει ο γνωστός-φίλος να χάσει μια μέρα για να παραλάβει τον Τενεκέ , και να τον μεταφέρει στο μαχαλά των κοντέινερ στο Μοσχάτο.
Από εκεί με ένα (επιπλέον) κόστος 40 ευρώ για μεταφορικά έξοδα ( συν 30 εκτελωνισμού), σε 30 μέρες ο Ομογενής από το Σικάγο θα γευτεί στην σαλάτα του αυθεντικό αγνό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο.
Είναι όμως δικαιολογημένη αυτή η Οδύσσεια του Τενεκέ και των συμπατριωτών μας, τον εικοστό αιώνα?
Για να πάρετε απαντήσεις, περιμένετε ως την άλλα εβδομάδα ώστε να διαβάσετε την μεγάλη έρευνα του www.adena.gr για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.
Υπομονή γιατί είναι μεγάλο ΘΕΜΑ (Ζωής και ...Οικονομίας)...
P.s
Αντί των 2-3 φωτογραφιών (κλικ) από την περιοχή του Βοτανικού (όπου συναντά κανείς από τοξικά απόβλητα, μέχρι υπολείμματα σφαγείων και εργοταξίων του ΜΕΤΡΟ) θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε ένα καταπληκτικό αλλά αηδιαστικό βίντεο, με τα "αξιοθέατα".
Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να το αντιληφθεί η Τρόικα, και να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση, και να μας αναγκάσουν να γυρίσουμε στην Δραχμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου