Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Όχι είπαν οι φορείς του Βόλου στην κατάργηση του ΟΕΚ



Γράφει: magnesianews.gr
Σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς όπως Εργατικό Κέντρο Βόλου, ΤΕΕ, ΠΑΜΕ και πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων, είπαν όχι σήμερα το πρωί στην κατάργηση του ΟΕΚ και στις παροχές προς τους εργαζόμενους, με εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν έξω από τα γραφεία του Οργανισμού στο Βόλο, ενώ έκαναν και πορεία προς τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.
Στο χώρο έξω από τα γραφεία του ΟΕΚ βρέθηκαν ...περίπου 300 άνθρωποι, που διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του Οργανισμού.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο διευθυντής του ΟΕΚ Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Τσαλαπόρτας, που έκανε λόγο για τεράστιο έργο που παράγεται στον Οργανισμό και επισήμανε ότι οι πολιτικοί μιλούν για ανάπτυξη, αλλά ξεχνούν ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι αυτή που στηρίζει την ανάπτυξη». Το διευθυντικό στέλεχος διερωτήθηκε τι θα γίνει με τις Εργατικές Κατοικίες που βρίσκονται ημιτελείς, όπως στο Βελεστίνο και σε άλλα μέρη της Θεσσαλίας και της χώρας, καθώς το μνημόνιο, δεν διευκρινίζει τι θα γίνουν τα δάνεια, αλλά και τα 4,5 δις που οφείλει το ΙΚΑ στον ΟΕΚ.
Ο διευθυντής του ΟΕΚ Βόλου, Κώστας Τόπας, δήλωσε ότι ο Οργανισμός λειτουργεί με τις εισφορές των εργαζομένων κι όχι με χρηματοδότηση από το κράτος, ενώ έκανε λόγο για συνέχιση του αγώνα για ανατροπή της απόφασης αυτής. «Στο Βόλο ο ΟΕΚ από την ίδρυσή του έχει στεγάσει πάνω από 1.200 οικογένειες, έχουν πάρει πάνω από 10.000 εργαζόμενοι δάνεια για να στεγάσουν τις οικογένειές τους και πάνω από 1.600 οικογένειες παίρνουν κάθε χρόνο επιδότηση ενοικίου» τόνις εο κ. Τόπας.
Για έγκλημα έκανε λόγο Γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα γίνονται εις βάρος των εργαζομένων. Κατήγγειλε δε όσους στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση και δεν βοηθούν για την αποτελεσματικότητα, ενώ δήλωσε ότι «όλοι οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα σε αυτά που πλήρωσαν και δικαιούνται. Δεν πρέπει να χαθούν με κανένα τρόπο».
Τέλος το μέλος του ΠΑΜΕ Κώστας Στεργίου, δήλωσε κι αυτός από την πλευρά του την αντίθεσή του, στην πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση των δύο οργανισμών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του «Μέχρι σήμερα οι δύο οργανισμοί, αποτελούσαν το όνειρο του κάθε εργάτη, να αποκτήσει φθηνή στέγη και να κάνει φθηνές διακοπές. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα για το ποιος παράγει τον πλούτο της χώρας και που πηγαίνει. Θα παλέψουμε ν’ ανατραπεί αυτή η πολιτική».
Μετά τις ομιλίες που έγιναν επί της οδού Ιωλκού, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, από τους περισσότερους συγκεντρωμένους, ενώ το ΠΑΜΕ που συμμετείχε στη διαμαρτυρία παρέμεινε έξω από τα γραφεία του ΟΕΚ. Η πορεία κατευθύνθηκε προς Ιάσονος - Καρτάλη - Δημητριάδος ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας. Εκεί παρέμειναν για λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου