Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Καλοδεχούμενοι οι Έλληνες νεομετανάστες ...στην Αυστραλία !!

Ν.Κότσιρας - Από το Χανδρινού στην Αυστραλία υπουργός !!

Ο κ. Κότσιρας γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού κοντά στην Πύλο, το 1959 και σε ηλικία πέντε ετών, το Μάιο του 1964 και μετά από ταξίδι 30 ημερών, μετανάστευσε οικογενειακώς στην Αυστραλία.
Μάλιστα η πορεία του κ. Κότσιρα που έφτασε στη συγκεκριμένη αποβάθρα, το Μάιο του 1964, με το υπερωκεάνιο «Πατρίς» της εταιρίας Χανδρή και από εκπαιδευτικός, πέρασε στην πολιτική, παρουσιάστηκε από...
την εφημερίδα The Age το Σάββατο, που φιλοξενεί το πορτραίτο του με τίτλο «Δύσκολη πορεία για το μεταναστόπουλο που έγινε υπουργός».....Η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας ενθαρρύνει τους Έλληνες που κτυπήθηκαν από την κρίση που πλήττει την Ελλάδα να μεταναστεύσουν στην Πολιτεία.
Αυτό τόνισε ο ομογενής πολιτειακός υπουργός Πολυπολιτισμού, Νίκος Κότσιρας, μιλώντας σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.
Ο κ. Κότσιρας σημείωσε, όμως, ότι... και για τους Έλληνες μετανάστες ισχύει ότι και για τους υπόλοιπους. Δεν θα τύχουν ειδικής ρύθμισης.
Ο ομογενής υπουργός έκανε την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ «Αντίποδες» που γίνεται το Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη.
«Το φεστιβάλ αυτό είναι μια μοναδική ευκαιρία να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας προς το ελληνικό έθνος» είπε ο κ. Κότσιρας ο οποίος πρόσθεσε ότι εκτιμάται ότι χιλιάδες Ελληνοαυστραλοί που είχαν παλιννοστήσει στην Ελλάδα επέστρεψαν στην Αυστραλία, ενώ υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και για νέους μετανάστες από την Ελλάδα.
Ο κ. Κότσιρας υπενθύμισε ότι η πολιτειακή κυβέρνηση επιδότησε την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης με 3 εκατομμύρια δολάρια για την ανέγερση Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στη Λόνστντεϊλ Στριτ...
neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου