Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Το…φαινόμενο Παναγιωταρέα...



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΝΑ θυμηθούμε το (Σημιτικό) ΠΑΣΟΚ, στην εποχή της εξαλλαγής του. Με ρυθμούς ρυθμισμένα αργούς και πονηρία…σημιτική. Δεν χρειάζονται παραδείγματα και επιχειρήματα-το αποτέλεσμα είναι χειροπιαστό. Αύριο συνεργάζονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και δεν είναι περίεργο, ούτε κακό, για τα σημερινά δεδομένα. Να  μάθουν τα κόμματα να συνεργάζονται (εδώ που φτάσαμε) κι ας παρατήσουν τα ψευδεπίγραφα ιδεολογικά και τις κορώνες.
ΘΑ πάμε στο θέμα μας και δεν είναι προσωπικό. Έχει να κάνει με την πολυθεσία και το δημόσιο συμφέρον. Δεν μας .......
ενοχλεί η πολυπραγμοσύνη της κας Παναγιωταρέα, το φρόνημα και οι γνωριμίες της, η σχέση της με τον γνωστό καθηγητή, ούτε το λευκό της…τσουλούφι. Έχει την ευφυία της, την αγωνιστικότητα και το πείσμα της, ωστόσο, μας τα…χαλάει η πολυθεσία της και τα 8.000 ευρώ το μήνα, ως προέδρου μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας. Λειτούργησε σαν το τελευταίο άχυρο της καμήλας η αποκάλυψη από αρμόδια πηγή και δεν της τα χαλαλίζουμε. Ούτε και την (όποια) αντιμισθία της ως καθηγήτριας στο ΑΠΘ, τότε που το δημόσιο πλήρωνε τα αλέ-ρετούρ της αυθημερόν (Αθήνα-Θεσσαλονίκη). Για «μάθημα» (δημοσιογραφίας) στο ΑΠΘ, που τον χρόνο του ροκάνιζε άγρια το κινητό στο αυτί της.
ΝΑ ξαναπάμε στη δεκαετία του ’90 και στο κρατικό κανάλι, όπου μας ξύπναγε νωρίς η παραπάνω κυρία. Με την αγωνιστική της διάθεση που συχνά έκανε ορατές τις φλέβες του λαιμού της, ωστόσο, με το φρόνημα που δεν μπορούσε να το κρύψει. Καλά πήγαινε η εκπομπή της, έξυπνα την είχε το (σημιτικό)ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή για άλλοθι και για τη συνειδητή μετάλλαξή του, μέχρι που την ακούμε μια μέρα να λέει: «Ευχαριστώ τον κ. Διοικητή που μου διέθεσε δύο παιδιά…». Και ήταν τα «παιδιά» δυο αστυνομικοί για τη φύλαξή της! Τότε που η ΕΛΑΣ έκανε το ίδιο και για την κα Μπάρμπα κ.ά. ιδιώτες. Χωρίς λόγο και αιτία, αλλά με πρόσχημα την «τρομοκρατία» και τους κινδύνους της.
ΘΑ ρωτούσαμε την (σημερινή) κυρία Παναγιωταρέα πόσους μισθούς και συντάξεις εισπράττει απ’ το δημόσιο και τι μας «στοιχίζει». Χωρίς κακή πρόθεση και ίχνος μισαλλοδοξίας. Διανύουμε χρόνια κρίσης σε καιρούς χαλεπούς, δεν της χαλαλίζουμε τα 8.000 ευρώ το μήνα. Κι αν (γενικά) τα παλικάρια που υπέγραψαν για τόσους και τόσους παρόμοιους διορισμούς σφυρίζουν αδιάφορα σηκώνοντας τους ώμους, εμείς ζητάμε λογαριασμό. Οψίμως, αλλά επίμονα. Για αποκαλύψεις, με ονόματα τρωκτικών-αιτίων της κατάντιας μας...

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου