Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

ΓΕΝΟΠίτες με κόστος… 30 εκατ. ευρώ!

Το ισχυρότερο "συνδικάτο" της Ελλάδας ουδόλως στηρίζεται στον εθελοντικό οβολό των 22.000 εργαζομένων της ΔΕΗ. Τουναντίον, ενισχύεται διαχρονικά με τεράστια ποσά, μέσω θεσμοθετημένων "χορηγιών" (που ενσωματώνονται σταδιακά στις συλλογικές συμβάσεις) και αποφάσεων διοικητικών συμβουλίων, που αγγίζουν συνολικά τα… 30 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για μια σκανδαλώδη συνδιαλλαγή, που έχει καλλιεργηθεί από διαδοχικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα συγκαλύπτεται από... την υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Η οποία, αν και έχει δεχτεί ερωτήσεις και αναφορές από 8 βουλευτές και αρχηγό κόμματος για το θέμα, αρνείται να δώσει τα στοιχεία στη Βουλή, παρότι έχει πλήρη και επίσημη γνώση του θέματος

Στην πράξη ο πακτωλός χρημάτων που καταβάλλει ετησίως η...ΔΕΗ στους συνδικαλιστές δεν είναι παρά η άλλη όψη της συνδιοίκησης που εμφανίζεται να ασκεί η ΓΕΝΟΠ, διαθέτοντας 3 ψήφους στους 11 του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης ΔΕΚΟ. Ψήφους που συνήθως ασκούνται συντονισμένα κι έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν ισορροπίες στο συμβούλιο.
από το euro2day

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/02/30_18.html#ixzz1EJ84H8qj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου