Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Ποιός είναι ο "τοξότης" των επεισοδίων

 Παιδί από "καλή" οικογένεια (όπως οι περισσότεροι γνωστοί άγνωστοι?)...
Το μεσημέρι της Τετάρτης στα επεισόδια στο κέντρο βρέθηκε με ένα τόξο στο χέρι και συνελήφθη από μία ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι φωτογραφίες του κρατώντας το τόξο στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας έκαναν τον γύρο του κόσμου και σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα είναι ο μεγαλύτερος γιος μιας αστικής καλλιτεχνικής οικογένειας των βορείων προαστίων.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ο 22χρονος νεαρός φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όντας μαθητής Λυκείου είχε παραλάβει απο την... τότε υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου έναν φορητό υπολογιστή επειδή αρίστευσε στα μαθήματά του.

Ο Γιάννης όπως είναι το όνομά του, σύμφωνα με τον πατέρα του, γνωστός μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής "δεν ανήκει σε κάποιο μπλοκ, σε καμία οργάνωση. Είναι ένα καλλιεργημένο παιδί με σπουδές και βαθύτατα σκεπτόμενο άτομο", δηλώνει ο πατέρας του στην εφημερίδα. Δηλώνει επίσης πως "¨είναι οικολόγος αλλά έχει κάποιες ιδεολογικές τάσεις φίλα προσκείμενες στον αντιεξουσιαστικό χώρο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πατέρας του νεαρού δηλωνει πως η πράξη του ήταν καθαρά συμβολική σαν την ουτοπία του Ρομπέν των Δασών. Η μητέρα του νεαρού είναι ηθοποιός του θεάτρου και ο πατέρας του μιλώντας στην εφημερίδα πως "ήταν ένα ήσυχο και μελετηρό παιδί. Όταν έκανε καμιά σκανταλιά για να τον τιμωρήσουμε του απαγορεύαμε να πάει στη βιβλιοθήκη να διαβάσει".

Τον Απρίλιο του 2006 στην επίσκεψη της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, ο μαθητής τότε Γιάννης πήρε μέρος στις διαδηλώσεις και συνελήφθη για πρώτη φορά. Λίγο αργότερα στις διαδηλώσεις στο Μον Παρνές για τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα συνελήφθη για δεύτερη φορά για αντίσταση κατά της αρχής και αυτό ήταν η αρχή όπως αναφέρει ο πατέρας του για να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

2 σχόλια:

 1. Παιδί από "καλή" οικογένεια (όπως οι περισσότεροι γνωστοί άγνωστοι?)...
  Aυτη η προσθήκη είναι δική σου , για να καταλάβουμε άλλη μια φορά το ποιος είσαι.
  Δηλαδή αν ήταν παιδί οικοδόμου θα άλλαζε κάτι?
  Ασχολήσου καλύτερα με τίποτα ληγμένα γιαουρτάκια γιατί εκεί τα πας καλύτερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ old biker , ρε 'σύ τα παιδιά των οικοδόμων, όπως εγώ, δεν είμαστε και δεν βγαίνουμε στους δρόμους με τοξάκια, κουκούλες , μάσκες αντισφιξιογόνες και τέτοιες παπαριές !!!
  Έχουμε τα αρχίδια και βγαίνουμε επώνυμα και χωρίς κουκούλες και διαδηλώνουμε με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά !!!
  φιλάκια... biker

  ΑπάντησηΔιαγραφή