Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Ν.ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΑΛΗΣ


   Με αφορμή τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και τη δέσμευση της υφυπουργού κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου ότι θα επανεξετάσει το θέμα της συγχώνευσης του Γυμνασίου Εκάλης με της Νέας Ερυθραίας, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παιδεία στις προηγμένες κοινωνίες αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας και ...
μέτρο του επιπέδου πολιτισμού τους.
Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει το σύνολο της κοινωνίας μας η παιδεία θα έπρεπε να μείνει με κάθε τρόπο στο απυρόβλητο και να μην αποτελεί πεδίο οικονομικών ασκήσεων, που βλάπτει όχι μόνο την ίδια την ουσία της αλλά και εκείνους που συμμετέχουν σ’ αυτή.
Θα περιμέναμε ιδιαίτερα από τη  σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να φερθούν με «ΠΑΙΔΕΙΑ» και να έχουν έναν έντιμο και προπαντός ειλικρινή διάλογο, με τους φορείς εκείνους που μεταφέρουν τα μηνύματα της κοινωνίας.
Ένα τέτοιο μήνυμα μετέφερε και ο Δήμος Κηφισιάς, στη συνάντηση που είχε με την  Υφυπουργό Παιδείας κ . Χριστοφιλοπούλου  στις 4 Απριλίου.
Μήνυμα από τις τοπικές κοινωνίες, της Εκάλης και της Νέας Ερυθραίας που μετουσιώθηκε σε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 9 Μαρτίου με την οποία εξέφραζε τη ριζική του αντίθεση, για τη κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης και τη συγχώνευσή του στο Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας.
Ένα μήνυμα,  που  η Υφυπουργός δεσμεύθηκε να επανεξετάσει και να συζητήσει σε νέα συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ενώ γνώριζε ότι είχε ήδη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 440/ 18 Μαρτίου 2011, η συγχώνευση των σχολείων.
Αν δεν πρόκειται, όπως εμείς πιστεύουμε, για πρωτοφανή εμπαιγμό, κοροϊδία έλλειψη σεβασμού και στοιχειώδους παιδείας, τότε υπάρχει πλήρης ασυνεννοησία και ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, να δώσει λύση σε ένα απλό ζήτημα, που ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας ο “κοινός νους” δηλαδή θα το είχε κάνει προ πολλού.
Εμείς ως Δήμος Κηφισιάς θα γνωστοποιήσουμε και θα καταγγείλουμε, στους πολίτες  τη διαδικασία που ακολούθησε με τον προσχηματικό διάλογο, η ηγεσία του Υπουργείου και θα αντιδράσουμε με όλα τα πρόσφορα μέσα που έχει μια Δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία, σε αυταρχικές συμπεριφορές της πολιτείας που στη λογική της άκριτης εφαρμογής του Μνημονίου, ισοπεδώνει ανάμεσα στα άλλα και ένα πολύτιμο, για τις επόμενες γενιές αγαθό , την ΠΑΙΔΕΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου