Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάργηση Ασύλου: Άνθρακες ο θησαυρός τελικά;

Ακόμα δεν ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος και βλέπουμε καταλήψεις, συλλαλητήρια, τριτοκοσμικές εικόνες σε γενικές συνελεύσεις φοιτητών με τους φοιτητοπατέρες να πρωτοστατούν, διότι..
 με το νέο νόμο πλαίσιο της κ.Διαμαντοπούλου τελείωσε και η συναλλαγή τους με τους καθηγητές για την πρυτανεία.
Από την άλλη βλέπουμε καθηγητές να «μάχονται» υπέρ του Ασύλου, υπέρ του παλαιού συστήματος συναλλαγής, υπέρ... όλης αυτής της παρανομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι που πρωτοστατούν σε οτιδήποτε θέλει να φέρει αλλαγή, σε οτιδήποτε είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τα μουχλιασμένα κατάλοιπα της Χούντας, εναντίων σε οποιασδήποτε μορφής εκσυγχρονισμού όσο και αν βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο. Είναι οι γνωστοί μεγαλοκαθηγητάδες υπέρμαχοι του νεοταξίτικου σκοταδισμού και της αμορφωσιάς, άλλωστε όπως έλεγε και ο πολιτικός τους πατέρας Μάο Τσε Τουνγκ «μορφωμένος άνθρωπος είναι ο ιμπεριαλιστής δεξιός άνθρωπος». Βολεύει κάτι τέτοιο όμως το νεοελληνικό σύστημα; Φυσικά και το βολεύει!!!


Αρχή σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς τι καλύτερο από τις καταλήψεις των φοιτητών, από την εξέγερση των νιάτων που άκουσα εχθές σε μια αστεία τοποθέτηση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε όμως ότι το σύστημα βολεύεται από αυτή την κατάσταση. Γιατί;

Το γιατί λοιπόν δε μπορεί να είναι άλλο πέρα από οικονομικούς παράγοντες. Με το πρόσχημα ότι γίνονται καταλήψεις, έκτροπα, χαμός στα πανεπιστήμια δε θα δοθεί ούτε cent για συγγράμματα, ούτε cent για υποδομές, για έρευνα και ανάπτυξη και γενικά για την πολυέξοδη λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων. Από την άλλοι οι μαχόμενοι καθηγητάδες βολεύονται διότι πληρώνονται κανονικά χωρίς να δουλεύουν.

η συνέχεια στο http://diaforetikimatia.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου