Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

«Κινήσεις» της ομογένειας για τη μετανάστευση Ελλήνων στην Αυστραλία

  από τον Τάκη Πετρόπουλο
Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης κάνει παραστάσεις προς το ομοσπονδιακό Υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, από το οποίο ζητά να δει με «ευαισθησία» το αίτημα Ελλήνων πολιτών να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.
Λόγω των μεταναστευτικών διατάξεων που ισχύουν σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατον για κάποιον από την Ελλάδα να πάρει βίζα για να μεταναστεύσει στην Αυστραλία.
Όπως...
μας ενημέρωσε ο κ. Παπαστεργιάδης, εμφανίστηκε ο ίδιος ενώπιον διακομματικής επιτροπής για τον Πολυπολιτισμό, όπου διατύπωσε τις θέσεις της Κοινότητας για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ, παράλληλα, ανέπτυξε το αίτημα να επιτραπεί και πάλι η μετανάστευση από την Ελλάδα.
Τα μέλη της επιτροπής (τρεις Εργατικοί γερουσιαστές και τρεις Φιλελεύθεροι), ανέφεραν ότι γνωρίζουν το όλο θέμα και εξέφρασαν την προθυμία τους να συνεργαστούν με την Ελληνική Κοινότητα για την πιθανή αντιμετώπισή του.
Παράλληλα, ο κ. Παπαστεργιάδης έγραψε και απέστειλε και σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης, όπου θέτει ξανά το όλο ζήτημα, αλλά ζητά και προσωπική συνάντησή μαζί του.

http://au.greekreporter.gr/?p=3456.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου