Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Αναρτήθηκαν οι γαλάζιες σημαίες σε εννέα παραλίες του Βόλου.

Γράφει: magnesianews.gr
Εννέα Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν από το πρωί σε ισάριθμες παραλίες της ακτογραμμής του ενιαίου Δήμου Βόλου που έχουν βραβευτεί με το διεθνές αυτό σύμβολο.


Ο Δήμος Βόλου καταλαμβάνει υψηλή θέση μεταξύ των Δήμων της Ηπειρωτικής Ελλάδας που έχουν βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία για το 2011, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι παραλίες είναι καθαρές, ελεγμένες, ποιοτικές και... ασφαλείς για τους λουόμενους, δεδομένου ότι η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.


Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, που λειτουργεί ως συντονιστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», στη χώρα μας, δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης.


Αξίζει να σημειωθεί πως η βράβευση ακτών ενός Δήμου με «Γαλάζιες Σημαίες», έχει μεγάλη αξία, αφού και τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη «Γαλάζια Σημαία», όταν επιλέγουν τους προτεινόμενους προορισμούς για τους «πελάτες» τους, εστιάζοντας στις υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά κυρίως και στα ζητήματα ελέγχου των νερών και την προστασία του περιβάλλοντος.


Συγκεκριμένα, ανάρτηση Γαλάζιων Σημαιών έγινε στις παραλίες Αναύρου, Ξενία, Πευκακίων, Αλυκών, Πλαζ Αλυκών, Αμαρυλλίδος, Αμφανών, Χρυσής Ακτής (Αισωνίας) και Μπαρμπα-Θωμά (Σουτραλί Αγριάς).

Μέτωπο 56 χιλιομέτρων
Σε δήλωσή του με αφορμή την ανάρτηση των Σημαιών ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι «το μεγάλο παραλιακό μέτωπο του νέου Δήμου Βόλου, μήκους 56 χιλιομέτρων, με την ποιότητα των νερών, τις όμορφες παραλίες, τη λειτουργική τους οργάνωση, την ασφάλεια των λουομένων και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, συνθέτουν ένα ιδανικό τόπο προορισμού για τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή μας για τις σύντομες εξορμήσεις ή τις διακοπές τους.

Η δημοτική αρχή καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτές οι πανέμορφες παραλίες να διατηρούνται καθαρές, ασφαλείς και προσβάσιμες για όλο τον κόσμο.

Στόχος μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η αρμονική ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου μας, η αισθητική και η λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών και ό,τι άλλο μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών».

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρούμε, βέβαια, στις Αλυκες τους "αφρους" του βιολογικου καθαρισμου, όταν φυσάει απο ανατολικα τα απογεύματα. (Δηλαδη 99 στα 100 απογεύματα.)
    Στο κάτω-κάτω, οι σημαίες το απόγευμα ...υποστέλλονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή