Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Αποζημίωση 11 εκατ. ευρώ ζητά η οικογένεια της Αγγ. Χατζηδημητρίου

Στην αστική Δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, που από τις 8 Απριλίου του 2006 αντιμετωπίζει το σύνδρομο «locked in», μετά από επεισόδιο που είχε με ειδικό φουρό σε χώρο του καιόμενου εργοστασίου στη Χίο, όπου πήγαινε να κάνει ρεπορτάζ. Το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων που διεκδικεί η οικογένειά της, αγγίζει τα 11 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, ζητείται το...
ποσό των επτά εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ, τον φύλακα και την εταιρεία φύλαξης και το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων από το νοσοκομείο του νησιού, λόγω ηθικής βλάβης και αναπηρίας. 
Πριν από λίγες μέρες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, μειοψηφούσης της προέδρου του δικαστηρίου, αποφάσισε την καταδίκη του ιδιωτικού φύλακα της ΔΕΗ Γιώργο Παβίτσο, για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνων με αναστολή. Επίσης καταδικάστηκαν και δύο από τους κατηγορούμενους γιατρούς.
Συγκεκριμένα, ένοχος για αμέλεια, με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, κηρύχθηκε ο παθολόγος Γιάννης Μαλακός, ενώ σε έξι μήνες φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε και ο χειρουργός Αθανάσιος Ρουμελιώτης πάλι για αμέλεια. 
Διαβάστε σχετικά εδώ.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου