Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Επιστολή Τσουρή για Κέντρο Ημέρας παιδιών με αυτισμό.

http://www.chiosnews.com


 Το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Ημέρας για τα παιδιά με αυτισμό στη Χίο, θέτει με επιστολή της στον Υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκο Μπόλαρη, η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή. Η κα Τσουρή, γνώστης του θέματος αφού έχει διατελέσει επί Κυβέρνησης Σημίτη υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο, επισημαίνει ότι βασικό προαπαιτούμενο για τη δημιουργία του Κέντρου, είναι η έκδοση άδειας σκοπιμότητας.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:...

 



 
Χίος, 25 Ιουλίου 2011
Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,
σε συνέχεια της συζήτησής μας, σας ενημερώνω για τα εξής:
Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Χίου είναι η δημιουργία Κέντρου Ημέρας για τα παιδιά με αυτισμό. Βασικό προαπαιτούμενο για αυτό, είναι η έκδοση άδειας σκοπιμότητας, αλλά η συγκεκριμένη δράση, για το Νομό Χίου, δεν προβλέπεται στον Εθνικό σχεδιασμό.
Επισημαίνω ότι:
1.       Η διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου έχει εκδώσει προκήρυξη για χρηματοδότηση τέτοιων δράσεων, άρα, το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το αντίστοιχο ΠΕΠ.
2.       Ο ενδιαφερόμενος τοπικός φορέας (Σύλλογος γονέων παιδιών  με αυτισμό) προτίθεται να αναλάβει ο ίδιος, με γραπτή δέσμευση, το κόστος λειτουργίας της δομής.
Κρίνοντας, κύριε Υφυπουργέ, ως απαραίτητη την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, προτείνω τα εξής:
1.       Τροποποίηση του Εθνικού Σχεδιασμού, ώστε να συμπεριληφθεί ο Νομός Χίου και
2.       Έκδοση άδειας σκοπιμότητας, με χρονικό περιορισμό δύο ετών, και με δέσμευση ότι το κόστος λειτουργίας θα βαραίνει το φορέα.
Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση και συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου