Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΚΑΜΠΟΣ ΧΙΟΥ: Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ

http://www.tvpatrida.gr

Αποφασισμένοι  να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν δοθεί και αυτή τη φορά λύση στο πρόβλημα της άδικης φορολόγησης του Κάμπου δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωση τους τα μέλη του Φιλοπρόοδου Ομίλου και της επιτροπής κατοίκων του Κάμπου. Τη ίδια στιγμή ο βουλευτής Κ.Μουσουροής συγκεντρώνοντας 90 υπογραφές από βουλευτές όλων των κομμάτων καταθέτει νέα τροπολογία στη Βουλή για το θέμα.

Στην...
επιστολή που υπογράφουν ο Μ.Ζαννίκος για τον ΦΟΚ και ο Ε.Ταξείδης για την επιτροπή κατοίκων αναφέρεται:

Έχουν παρέλθει δυο και πλέον μήνες από την επίσκεψη του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά στην Χίο, ο οποίος αφού πρώτα επισκέφθηκε τον Κάμπο και επιβεβαίωσε ιδίοις όμμασι τα ιδιαίτερα χαρα-κτηριστικά του, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει με την φορολόγηση της περιοχής, δεσμεύτηκε δημοσία για την πραγματοποίηση συνάντησης στο Υπ. Οικονομικών για την επίλυση του.
Είναι σαφές ότι η πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στο Υπ. Οικονομικών ανέτρεψε τον ανωτέρω σχεδιασμό, επιβεβαιώνοντας έτσι την έως τώρα αρνητική στάση του υπουργείου απέναντι στο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η αγωνία των κατοίκων του Κάμπου και να προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά για το αν υπάρχει η βούληση για να δοθεί, επιτέλους, λύση στο πρόβλημα.
Εμείς, οι κάτοικοι του Κάμπου, ύστερα από την συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Χίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημά μας, πραγματοποίησαμε συνέλευση στις 15 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο «Γ. Καλουτάς» όπου εκδώσαμε ψήφισμα με 128 υπογραφές με αίτημα την πλήρη και άνευ εξαιρέσεων και περιορισμών απαλλαγή της γης του Κάμπου από την φορο-λογία κατοχής, το οποίο επιδώσαμε στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κ. Γανιάρη για τις δικές του ενέργειες.
Πρόσφατα, ενημερωθήκαμε ότι ο βουλευτής κ. Κ. Μουσουρούλης είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, κατά την οποία έθεσε υπόψιν του το θέμα της άδικης φορολόγησης του Κάμπου και πως υπάρχει διάθεση από πλευράς του κ. Π. Οικονόμου για την επίλυσή του, κάτι που αναγνωρίζουμε ως θετική εξέλιξη. Σε αυτό το πλαίσιο, κρίνουμε σκόπιμη την συμβολή και την υποστήριξη όλων των τοπικών θεσμικών φορέων, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και η γη του Κάμπου να φορολογείται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της ως γεωργική γη (απαλλαγή) και όχι ως οικοπεδική.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι το αίτημά μας είναι καθ’ όλα δίκαιο, τεκμηριωμένο ως προς την φορολογική του διάσταση και απόλυτα συμβατό με το δημόσιο συμφέρον, καθ’ ότι η κρατική προστασία των παραδοσιακών περιοχών και στοιχείων αποτελεί Συνταγματική επιταγή (αρ. 24, παρ. 6).
Τέλος, γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση πως αν και αυτή την φορά δεν υπάρξει λύση για το φορολογικό πρόβλημα του Κάμπου, είναι στις άμεσες προθέσεις μας να προβούμε σε κάθε ενέργεια για την περαιτέρω δημοσιοποίηση της κατάφωρης φορολογικής αδικίας που υφιστάμεθα, μη εξαιρουμένων των διαμαρτυριών και των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου