Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πάτρα: Επιχειρεί φίμωση της ελευθερίας Τύπου ο Δημαράς, λένε οι «αντάρτες»

http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/17416

Σκληρή κριτική συνεχίζουν να ασκούν οι «αντάρτες» του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά για την τακτική του τόσο στο δήμο όσο και έναντι του Τύπου. Αφορμή αυτήν τη φορά η υποβολή μήνυσης σε βάρος του δημοσιογράφου Π. Ρηγόπουλου από τον  πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Α. Σκιαθά για τη δημοσίευση δημοσιογραφικών σχολίων.
«Διαφωνούμε ριζικά με την πρακτική της...
ποινικοποίησης της δημοσιογραφίας», λένε οι «αντάρτες» (Απόστολος Βανταράκης, Λένα Καλεντζώτη, Ήρα Κουρή, Νίκος Μακρής, Σταύρος Μαλλιώρης, Παναγιώτης Ξυπολιάς, Παναγιώτης Παπαγιαβής, Τασία Παπαντωνοπούλου, Γεωργία Χρυσανθακοπούλου) και επιτίθενται εναντίον δημάρχου Πατρέων, κατηγορώντας τον πως «συνεχίζει την τακτική της σε βάρος όσων της ασκούν κριτική, δείχνοντας έμπρακτα την άποψή της για τη δημοκρατία και κυρίως για τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης».
«Λυπούμαστε πολύ και καταδικάζουμε απερίφραστα τη στάση του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και διαφωνούμε κάθετα με την πρακτική του εκφοβισμού που επιχειρείται. Κατά τη γνώμη μας ο κος Δήμαρχος πρέπει άμεσα να πάρει θέση στο θέμα και να ζητήσει την παραίτηση του διορισμένου προέδρου δείχνοντας ότι δεν συμμερίζεται τη συγκεκριμένη πρακτική», καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου