Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ξεπέρασε τα τρία μέτρα το χιόνι σε Πήλιο και Οθρυ


Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τα καιρικά φαινόμενα – Δεκάδες δέντρα έσπασαν διακόπτοντας την κυκλοφορία...
Δεν λέει να υποχωρήσει η κακοκαιρία από τη Μαγνησία με την χιονόπτωση να συνεχίζεται αμείωτη σε όλα τα ορεινά του Νομού και το χιόνι σε Χάνια και περιοχές του Ανατολικού Πηλίου να έχει ξεπεράσει ακόμα και τα τρία μέτρα και τα εκχιονιστικά μηχανήματα να δίνουν μάχη 24 ώρες το 24ωρο να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, κάτι εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας της
συνεχούς χιονόπτωσης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
Από το Καράβωμα έως και τα Χάνια το χιόνι έχει ξεπεράσει τα τρία μέτρα, στα χωριά του Ανατολικού Πηλίου ξεπερνά πλέον τα δύο μέτρα, όπως και σε περιοχές του Νοτίου Πηλίου αλλά και στο δίκτυο Κανάλια-Κεραμίδι-Βένετο, ενώ στα ορεινά του Αλμυρού το χιόνι άγγιξε το 1.5 μέτρο.
Μάχη να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, τονίζεται πως η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, δίνουν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και των Δήμων καθώς η έντασή των καιρικών φαινομένων είναι ασυνήθιστα μεγάλη με αποτέλεσμα να ανοίγουν τους δρόμους και εκείνοι να ξανακλείνουν μέσα σε λίγα λεπτά από την σφοδρή χιονόπτωση που συνεχίζεται ακατάπαυστα τα τελευταία 24ωρα.
Μεγάλος πλάτανος που έπεσε στη Τσαγκαράδα έκλεισε τον κεντρικό δρόμο για 2-3 ώρες και προκάλεσε και πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση καθώς το δέντρο έπεσε πάνω σε καλώδια μέσης τάσης ενώ χθες το βράδυ μεγάλο δέντρο έπεσε και στο δρόμο Καράβωμα-Μακρυράχη με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία. Δέντρο έπεσε στο δρόμο Αργαλαστή – Λαύκος διακόπτοντας για λίγο την κυκλοφορία των οχημάτων.
Στην περιοχή «Μακρυράχη» μεταξύ Λαύκου και Προμυρίου έπεσε κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση για λίγο στο Προμύρι ωστόσο συνεργία έσπευσαν στο σημείο και έδωσαν ρεύμα από άλλο κύκλωμα ενώ σήμερα αναμένεται να αποκατασταθεί η βλάβη.
Διαπλατύνσεις δρόμων έγιναν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του Πηλίου ώστε να γίνεται πιο εύκολα η διέλευση των οχημάτων. Επίσης χθες έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού των φορτηγών του Συνεταιρισμού Ζαγοράς καθώς δεν μπορούσαν να περάσουν. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα ενώ βάρκες έσπασαν, παρασύρθηκαν και θάφτηκαν στην Νταμούχαρη και καταστράφηκαν επίσης 10 τσουβάλια δίχτυα.
Προβλήματα εμφανίστηκαν και στην ύδρευση των οικισμών Αγίας Παρασκευής και Αγίας Κυριακής, ενώ στην περιοχή του Αλμυρού χθες το βράδυ μηχανήματα έριχναν αλάτι στο δρόμο για να προλάβουν τον παγετό.
Τονίζεται πως χθες η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προμηθεύτηκε και αλάτι καθώς το καράβι της εταιρίας από την οποία προμηθεύεται εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν μπορούσε να πιάσει λιμάνι, ωστόσο χθες και μετά από προσωπική συνεννόηση του Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΛΒ οι οποίοι βρίσκονταν σε απεργία, έγινε εξαίρεση και τελικά το καράβι έπιασε λιμάνι.
Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστούν τα καιρικά φαινόμενα και το σαββατοκύριακο με τον χιονιά να αρνείται πεισματικά να υποχωρήσει από την περιοχή μας.
Ειδικότερα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη για σήμερα Σάββατο αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06…06 οC.
Αύριο Κυριακή αναμένονται και πάλι συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
Τη Δευτέρα το σκηνικό του καιρού δεν θα αλλάξει πολύ και αναμένονται και πάλι παροδικές συννεφιές, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, στρεφόμενοι σε βόρειους με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από -06…07 οC.
Τις επόμενες ημέρες η κακοκαιρία θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα με τον κ. Τακούδη ωστόσο να αναφέρει ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
 http://www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου