Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: 947 εκατ. ευρώ "τσεπώνουν" αναδρομικά

http://planet-greece.blogspot.com/2011/06/947.html
Ο κόσμος πεινάει και σε μία πρωτοφανή κίνηση αποστροφής της πραγματικότητας, με πρωτοστάτες τους "υπηρέτες της δικαιοσύνης" 147 εκατ. ευρώ μπαίνουν αναδρομικά μόνο για το 2008 στις τσέπες τους! Κι ακολουθούν οι συνταξιούχοι βουλευτές με το ποσό μαμούθ των...800 εκατ. ευρώ!

Κι όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα το planet-greece, οι δικαστές, μέχρι να πάρουν το ζεστό χρήμα στο χέρι τους, κάνουν λευκή απεργία. Δικάζουν ΤΟ ΠΟΛΥ, μέχρι 4 υποθέσεις ανά ημέρα!!!

Ολα έγιναν νόμιμα, γιατί με δημοσιευμένη διυπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Δικαιοσύνης (ΦΕΚ β’ αρ. 175/4.2.2009) καταβάλλονται στους δικαστικούς - εν ενεργεία και συνταξιούχους - διαφορές αποδοχών, για το έτος 2008 ύψους 147 εκατομμύρια ευρώ(!), κατά τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
800 εκατομμύρια ευρώ, υπολογίζονται οι αξιώσεις των αντίστοιχων αναδρομικών των συνταξιούχων βουλευτών, σύμφωνα με την “Ναυτεμπορική” (4.5.11).
Οι αξιώσεις προσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσης στηρίζεται στο Ζ’ Ψήφισμα της Συντακτικής Βουλής του 1974, που συναρτά και εξισώνει τη βουλευτική αποζημίωση με τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο Κώστας Βενετσάνος, εκδότης της εφημερίδας "ΕΒΔΟΜΗ" (που κυκλοφορεί στην Ανατολική Αττική), άνθρωπος με εμπειρία στην δημοσιογραφία επισημαίνει:
" Σύμφωνα με την παραπάνω δι-Υπουργική Απόφαση, η καταβολή της διαφοράς των αναδρομικών θα γινόταν με δόσεις: α) το ένα τέταρτο (1/4) στις 4 Μαϊου του 2010 - μια ημέρα μετά την υπογραφή του Μνημονίου!
και β) τα τρία τέταρτο (3/4) στις 4 Μαϊου του 2011, δηλαδή σήμερα 6/5, γιατί 4 ήταν Σάββατο.
(Οι ημερομηνίες αυτές είχαν καθορισθεί με νεότερες Υπουργικές Αποφάσεις του 2009 και της 14ης Απριλίου του 2010 (ΦΕΚ Β’ αρ. 427).
ΟΛΑ επαναλαμβάνω νόμιμα(!) αφού έγιναν με δικαστικές και υπουργικές Αποφάσεις... «αφού έλαβαν υπόψη τους κλπ.» ...(Γιάννης κερναει Γιάννης πίνει). Το ΕΡΩΤΗΜΑ· το εύλογο ερώτημα είναι:
Ελαβαν υπόψη τους την ένδεια - τη φτώχεια - την εσχάτη αμηχανία που έχει περιπέσει ο ελληνικός λαός; Οι κοινοί Συνταξιούχοι - κι όχι οι προνομιούχοι - οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι;
Ελαβαν υπόψη τους πού έχει οδηγηθεί η χώρα και πού οδηγείται σιδηροδέσμια η Ελλάς;
ΟΛΑ όμως διεκδικήθηκαν, έγιναν και κατεβλήθησαν νόμιμα!
Είναι όμως και δίκαια;
Είναι και ηθικά;
Απλώς διερωτώμαι και δεν...μουτζώνω!"

Και συμπληρώνουμε εμείς, ως planet-greece, από τη μεριά μας: Πριν όλοι αυτοί οι δικαστές κι οι βουλευτές αποφασίσουν να απαντήσουν στον μαινόμενο (και δικαίως) κόσμο που πεινάει, ας ρωτήσουν τους εαυτούς τους εάν τα βράδια κοιμούνται ήσυχοι. Ας ρωτήσουν τους εαυτούς τους, εάν αισθάνονται υπερήφανοι Έλληνες. Εάν πιστεύουν ότι υπηρέτησαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτό για το οποίο οι Έλληνες πολίτες του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης!

Κι ρωτάμε και το άλλο: Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου