Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΧΙΟΣ: Φέτος όλα τα μνημεία της 3ης ΕΒΑ(Βυζαντινής Αρχαιολογίας) ΚΛΕΙΣΤΑ!


Μέχρι σήμερα αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες μας ΟΛΑ τα Βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Χίου θα παραμείνουν κλειστά αυτό το καλοκαίρι!

Αξιοσημείωτο είναι ότι ορισμένα έχουν χρυσοπληρωθεί και είναι εντελώς έτοιμα να δεχτούν επισκέπτες αλλά... θα παραμείνουν κλειστά λόγω έλλειψης από φύλακες.
Έτσι ο Πύργος στο Πιτυός,η Παναγιά Κρίνα,το Βυζαντινό Μουσείο(δικαιολογημένα λόγω εργασιών),τα έτοιμα μνημεία του Κάστρου η Σκοτεινή Φυλακή,το Παλατάκι καθώς και τα "ατελείωτα" Λουτρά θα παραμείνουν κλειστά.

Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε την απορία ,οι μόνιμοι φύλακες της 3ης ΕΒΑ ,τι θα φυλάνε φέτος?Γιατί δεν αναλαμβάνουν ένα μνημείο να ανοίξει?
Για να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος,πέρα του πολιτιστικού και ιστορικού ,πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για τεράστια απώλεια εσόδων λόγω ότι είναι κλειστά χώροι οι οποίοι έχουν πληρωθεί για να φτιαχτούν και με το παραπάνω μάλιστα,καθώς και τρομερή απώλεια για τους γύρω επαγγελματίες των περιοχών που υπάρχουν.
ΕΠίσης είναι τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό της Χίου,καθώς ένας τόσο ιστορικός τόπος με τόσα μνημεία θα τα έχει όλα κλειστά.
Αλλού προσπαθούν να αξιοποιήσουν την κάθε πέτρα που έχουν κι εμείς εδώ τα κρύβομαι ή τα αφήνομαι στην τύχη τους μέχρι να καταστραφούν.
Στην Χίο οι τοπικές αρχές αδιαφορούν οι 3η ΕΒΑ ,οι επαγγελματίες αναλώνονται σε χαρτοπόλεμο μεταξύ ΜΜΕ και αρχών και πλέον για αυτά έχουν μείνει να ασχολούνται εθελοντές και πολιτιστικοί σύλλογοι.
Ντροπή μας!
http://xiwtiko.blogspot.com/2011/06/3_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου