Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης… Το πολιτικό σύστημα στην κοσμάρα του!!!


Αν έπαιρνε κάποιος βάλιουμ και κατάφερνε να αντέξει τις εξάλεπτες ομιλίες στη Βουλή, των κατ’ ευφημισμό λαϊκών «εκπροσώπων», στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, που μόνη της η κυβέρνηση ζητάει από τον εαυτό της, θα παρακολουθούσε το απεχθές θέαμα ορισμένων καλά αμειβομένων, από το υστέρημα των εργαζομένων, επαγγελματικών κομματικών στελεχών, να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και με τους «αντιπάλους» τους, μπροστά σε άδεια έδρανα,  σε...
πλειοδοσία τεμενάδων προς τους κομματικούς τους αρχηγούς. Αντί να είναι εκπρόσωποι των πολιτών που τους εξέλεξαν για να μεταφέρουν  μέσα στη Βουλή και προς τις ηγεσίες των κομμάτων τους, τους προβληματισμούς του λαού, αντίθετα, απέδειξαν για μια ακόμα φορά, ότι είναι…. εκπρόσωποι των αντίστοιχων κομματικών ηγεσιών και ιμάντες μεταφοράς της θέλησης των κομματικών ηγεσιών προς το λαό.
Οι μεν του ΠΑΣΟΚ εκθείαζαν την ηγεσία του παραιτηθέντος μεσοπρόθεσμου κ. Παπανδρέου και τις αρετές των μνημονίων, οι δε της Νέας Δημοκρατίας εκθείαζαν την ηγεσία του κ. Σαμαρά, κατηγορούσαν τα μνημόνια και ζητούσαν εκλογές, οι ίδιοι άνθρωποι που πριν λίγες μέρες απεχθάνονταν τις εκλογές.
Όλοι μαζί στην κοσμάρα τους,  κατέβαλαν φιλότιμες ομολογουμένως προσπάθειες να φανατίσουν το λαό και να συσπειρώσουν τις εκλογικές τους πελατείες, για το καλό του λαού προφανώς και όχι του κλειστού πολιτικού επαγγέλματος  και των καρεκλών τους.
Αυτή ειδικά η προσπάθεια φανατισμού του λαού σήμερα, όταν ο κόσμος στις πλατείες κατάλαβε πλήρως το πολιτικό θέατρο και δεν μασάει πλέον, ήταν μια αποκαρδιωτική εικόνα, αλλά ταυτόχρονα και μελαγχολική. Μελαγχολική, όχι τόσο για το σήμερα, που τους έχουμε πάρει είδηση, αλλά για τα τόσα χαμένα χρόνια της μεταπολίτευσης που σπαταλήσαμε άδικα, όταν τρέχαμε φανατισμένοι με τις πλαστικές κομματικές σημαίες, θύματα αυτών των πολιτικά ανίκανων ανθρώπων και της θλιβερής προπαγάνδας τους.
Μετά από τα πιο πάνω ελπίζουμε να μην αγωνιά κανείς για το αν θα πάρει ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση και συστήνουμε πως, αν έχει κάτι να κάνει κάποιος, καλό θα ήταν να μην το αφήσει για να παρακολουθήσει το χιλιοπαιγμένο και βαρετό κοινοβουλευτικό «θέατρο»!!!! 
hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου