Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κρύβει πολλά η υπόθεση με τον ιερέα από το Αγρίνιο!

 iereas1234567Μετά τις διαστάσεις που έλαβε το σκάνδαλο με τον ιερέα από το Αγρίνιο, που πρώτο το kentri.gr είχε φέρει στη δημοσιότητα, αντέδρασε έμπρακτα ο Μητροπολίτης  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Όπως γράφει η εφημερίδα του Αγρινίου «ΜΑΧΗΤΗΣ» ο Μητροπολίτης κάλεσε τον ιδιόρρυθμο ιερέα και του έκανε γνωστό με... απόλυτη ενάργεια και ανυποχωρητικότητα, ότι έως το τέλος Ιουνίου να έχει εγκαταλείψει τη Μητρόπολη. «ψάξε να βρεις άλλη Μητρόπολη», του είπε λακωνικά.
Είναι να απορεί κανείς πως ακόμη της υπόθεσης δεν έχει επιληφθεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς το θέμα δεν είναι να πάει ο ιερέας σε άλλη Μητρόπολη, αλλά αν μετά τα όσο του καταμαρτυρούν, μπορεί να παραμένει στις τάξεις της Εκκλησίας και να ιερουργεί.
Επειδή όμως η υπόθεση έχει και ποινικές διαστάσεις, ευθύνες έχει και η Δικαιοσύνη, η οποία δείχνει μια ανεπίτρεπτη χαλαρότητα στο χειρισμό της υπόθεσης.
Στην κοινωνία του Αγρινίου είναι πλέον διάχυτο ότι κάποιοι παρεμβαίνουν στις αρχές, διότι δεν θέλουν να βγουν στην επιφάνεια, όσα κρύβει αυτή η υπόθεση και λένε ότι κρύβει πολλά.
Υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν πολλά, αλλά φοβούνται να μιλήσουν καθώς δέχονται ανώνυμες απειλές, ακόμη και για τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου