Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πειραιάς : Ο παράδεισος της υπαίθριας διαφήμισης με τις ευλογίες του Δήμου


Σε «παράδεισο» της υπαίθριας διαφήμισης θέλει να μετατρέψει την πόλη του Πειραιά η διοίκηση του Δήμου, αφού παρά τη σφοδρή αντίδραση του της αντιπολίτευσης πέρασε με πλειοψηφία την εισήγησή της για τοποθέτηση επιπλέον ενενήντα έξι (96) διαφημιστικών πινακίδων σε διάφορα σημεία της πόλης.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας καυτηρίασε την εισήγηση της διοίκησης Μιχαλολιάκου, χαρακτηρίζοντάς την πέρα από κάθε λογική, αφού την ίδια στιγμή που σε ολόκληρη την χώρα καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες αποξήλωσης των παράνομων πινακίδων - οι οποίες ευθύνονται μεταξύ άλλων και για την πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων - στον Πειραιά τοποθετούνται νέες.

Οι 96 αυτές νέες πινακίδες θα έλθουν να προστεθούν στις 120 νομίμως τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της πόλης του Πειραιά, αλλά … και στις 150 περίπου παράνομες που έχουν καταγραφεί από επιτροπή του Δήμου να βρίσκονται σε σημεία που απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά εκ του νόμου η τοποθέτησή τους, όπως κοντά σε φωτεινούς σηματοδότες, σε αιγιάλεια ζώνη, σε πλατείες, νησίδες, γέφυρες κλπ.
Ο κ. Μίχας μίλησε για μεγάλης έκτασης παρανομία, με τη σιωπηρή ανοχή ή και συνενοχή του Δήμου διαχρονικά, αφού ο τελευταίος εισέπραττε έσοδα από αυτές τις παράνομες διαφημίσεις και ζήτησε την απομάκρυνση τους, σύμφωνα με όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Δεν μπορεί σήμερα να συζητάμε την έγκριση τοποθέτησης επιπλέον διαφημιστικών πινακίδων, όταν στην πόλη μας επικρατεί αυτό το μπάχαλο, που πλήττει την αισθητική, τη λειτουργικότητά της και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών. Και επίσης δεν μπορεί όλοι να κάνουν μια προσπάθεια περιορισμού αυτού του φαινομένου και ο Δήμος Πειραιά να κινείται στην τελείως αντίθετη κατεύθυνση. Ας αποξηλώσει πρώτα ο Δήμος όλες τις παράνομες διαφημίσεις που ο ίδιος έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της πόλης και μετά συζητάμε εάν και κατά πόσον είναι σκόπιμη η τοποθέτηση νέων»
.e-aftodioikisi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου