Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΧΙΟΥ...

"Αυτήν τη στιγμή στην Πλατεία Συντάγματος και συγκεκριμένα στη Βουλή,  300 (αντι)λαϊκοί  εκπρόσωποι,  νομικά και συνταγματικά εκλεγμένοι από μια εικονική δημοκρατία διάλεξαν για εμάς το οικονομικό και κοινωνικό χαντάκωμα της χώρας, μέσω της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, το οποίο στην ουσία διασφαλίζει και... ανοίγει διάπλατα το δρόμο σε ένα αδηφάγο οικονομικό τραπεζικό σύστημα. Αυτό με τη σειρά του στοχεύει στο να καταπατήσει και να  εξαγοράσει  το δημόσιο πλούτο αυτής της χώρας και να καταλύσει οποιαδήποτε έννοια και ίχνος κοινωνικής και εργασιακής πρόνοιας έχει μείνει σε αυτήν τη χώρα.

Το μόνο όπλο που έχει μείνει στο μέσο πολίτη ενός πολιτεύματος που θέλει να λέγεται δημοκρατικό είναι να προσπαθήσει να διεκδικήσει το αυτονόητο,  κοινώς την άμεση συμμετοχή σε μια απόφαση που αφορά το συλλογικό συμφέρον της χώρας.
Μέσω της κατάληψης αυτής απαιτούμε την απόσυρση και  κατάργηση του μεσοπρόθεσμου με μόνο μας όπλο την διακοπή οποιασδήποτε δημόσιας λειτουργίας σε τοπικό επίπεδο,  η οποία μπορεί να συντελέσει στην εξυπηρέτηση και προώθηση του νομοσχεδίου αυτού.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1)      Άμεση και αντιπροσωπευτική δημοκρατία τώρα
2)      Άμεση, ολική και ουσιαστική συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες
3)      Καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου
4)      Κήρυξη του χρέους απεχθούς
5)      Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, ώστε να υπαγόμαστε όλοι στο ίδιο ποινικό-νομικό καθεστώς.  
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να προβούμε σε κάθε αναγκαία λύση. Το έσχατο μέσο της κατάληψης είναι η ύστατη απόπειρα να ακουστεί η φωνή μας σε όλους αυτούς που έχουν ξεπουλήσει τη χώρα μας, αποφασίζοντας τόσο καιρό για εμάς, χωρίς εμάς.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Χίου να ξυπνήσουν και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από την αρχή το δικαίωμα στο όνειρο που επί τόσα χρόνια μας έχουν στερήσει".
http://www.kounoupi.gr/politiki/1716-katalipsi-dimarxias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου