Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ύπουλη Αλβανική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδος


“Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα αλβανικά βιομετρικά διαβατήρια”, διαδίδουν οι Αλβανοί με κάθε μέσο.

 «Αυτή τη φορά, ένας αλβανός δικαστής με δύο μέλη της οικογένειάς του, ο Σκεντέρ Bamini, δικαστής στο Fier, ταξίδευε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του και τον πατέρα του, αλλά στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, θεωρήθηκε επικίνδυνο πρόσωπο και δεν...
 του επετράπη η είσοδος. Η καταγγελία έγινε από τον Αντιπρόεδρο του...
Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρέσνικ Spahiu. Ζητούν και εξηγήσεις από τις ελληνικές αρχές και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για το σοβαρό αυτό συμβάν. Και προχωρώντας πιο πέρα εκβιάζουν την Ελλάδα λέγοντας ότι θα γίνει λεπτομερής έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα διάκρισης και ρατσισμού κατά των Αλβανών από την Ελλάδα, διότι έτσι ακυρώνεται το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια!!!!». (από alsat - Balkans.com)

 Ποια είναι ωστόσο η πραγματικότητα;

 Συνεχίζονται οι προκλήσεις από αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους χωρίς την παραμικρή αντίδραση της αλβανικής κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλβανός δικαστικός Skender Damini μαζί με την οικογένεια του προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα από το φυλάκιο της Κακαβιάς. Ο πατέρας του Skender Damini διέθετε διαβατήριο στο οποίο αναγραφόταν ότι γεννήθηκε στο χωριό Μαζρέκ της "Τσαμουριάς".

 Όπως ήταν αναμενόμενο οι ελληνικές αρχές του απαγόρευσαν να εισέλθει στην Ελλάδα καθότι δεν υπάρχει κάποια αναγνωρισμένη χώρα με το όνομα Τσαμουριά. Έτσι τόσο ο Skender Damini όσο και η οικογένεια του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αλβανία διαμαρτυρόμενοι για την ρατσιστική όπως ανέφεραν συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών.

 Σε δηλώσεις του στα αλβανικά ΜΜΕ ο Spahiu απαιτεί (!) από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να εξηγήσει την συμπεριφορά των ελληνικών αρχών απέναντι στον δικαστή Skender Damini. Μέχρι στιγμής το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το περιστατικό και τις δηλώσεις του Αλβανού εθνικιστή, ούτε φυσικά και η αλβανική κυβέρνηση έχει σχολιάσει τις συνεχόμενες προκλήσεις των αλβανικών εθνικιστικών.

 Επιβεβαιώνεται έτσι η λαϊκή ρήση: “Δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι.”

hellasontheweb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου