Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΛΑΓΚΑΔΑ της Χίου.


ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης, γύρω στις 10.00, στη Λαγκάδα  συγκεκριμένα στο Δελφίνι κοντά στο στρατόπεδο, και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και προς το χωριό, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν σπίτια και περιουσίες.

Μάλιστα κάποιοι έκαναν... λόγο για εμπρησμό, αφού όπως έλεγαν ξέσπασαν ταυτόχρονα τρείς εστίες, χωρίς όμως οι πληροφορίες αυτές να επιβεβαιώνονται. Οι κάτοικοι, ωστόσο,  κατήγγειλαν πλημμελή μέτρα δασοπροστασίας, ζητώντας την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στο δασάκι της περιοχής που συνορεύει με τα σπίτια ενώ ορατό  για μια ακόμα φορά έγινε το πρόβλημα με τις ακαθάριστες από τα χόρτα ιδιοκτησίες.




Όσον αφορά την κατάσβεση, της πρώτης μεγάλης πυρκαγιάς της θερινής περιόδου, στήθηκε μια μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση που απέτρεψε τα χειρότερα. Σε αυτή πήρε μέρος μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, με 30 άνδρες και 15 οχήματα  και πεζοπόρο τμήμα του στρατού, που έσπευσε από την πρώτη στιγμή υπό την καθοδήγηση του Ταξιάρχου Ε.Μαϊμάρη, ενώ άμεση ήταν και η επέμβαση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που συνέδραμε το έργο της κατάσβεσης από την πρώτη κιόλας ώρα.
Την όλη προσπάθεια βοήθησαν οι εθελοντές της ομάδας Όμικρον και Ιωνίας όπως και οι κάτοικοι του χωριού ενώ στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Κ.Μούνδρος και ο αντιπεριφερειάρχης Κ.Γανιάρης. «Έχουμε συνολικά καμένα 30 στρ. χορτολειβαδικής έκτασης αλλά ευτυχώς προλάβαμε την φωτιά πριν φτάσει στο δασάκι της περιοχής» δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ι. Αρχοντάκης, που επεσήμανε ότι η φωτιά τέθηκε μεν υπό έλεγχο ωστόσο οι άνδρες της υπηρεσίας παραμένουν σε επιφυλακή.


  tvpatrida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου