Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τι απέγινε με την έρευνα "των Υπουργείων" για τον "Έλεγχο των διαφημίσεων με ισχυρισμούς για θεραπευτικές ιδιότητες του όζοντος"?

Πέρασε ένας μήνας που η Γ.Γ.του Καταναλωτή, εξέδωσε ανακοίνωση για την υπερβολικό βομβαρδισμό (κυρίως) τηλεοπτικών διαφημίσεων, για συσκευές Οζονοθεραπείας. με θεραπευτικές ιδιότητες.
Το αρμόδιο υπουργείο (του Γ. Γ. Δ.Σπυράκου) δήλωσε ότι ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας την επιστημονική τεκμηρίωση ή μη των ισχυρισμών για θεραπευτικές ιδιότητες του όζοντος και αναμενόταν η έκδοση σχετικής γνωμοδότησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). Μέχρι στιγμής(23/7/), κι ενώ ο καταιγισμός των διαφημιστικών σπότ συνεχίζεται εντονότερος (σε βαθμό που μόνο το ΣΔΟΕ μπορεί να διερευνήσει τι αστρονομικά κονδύλια έχουν διατεθεί από τους Οζονέμπορους), οι αρμόδιοι φορείς τηρούν σιγή ιχθύος. Την στάση αυτή, κάθε...
λογικός άνθρωπος που αντιλαμβάνεται ότι "παίζονται ζωές" αν ισχύουν οι υποψίες ότι το Οζονοπoιημένο νερό , είναι κάτι αντίστοιχο με το νερό του Καματερού (κλικ), την...
ερμηνεύει μόνο με 2 τρόπους.
Α) η Οζονοθεραπεία μέσω αυτών των μαγικών συσκευών, όντως έχει θεραπευτικές ιδιότητες για σχεδόν το σύνολο των χρόνιων παθήσεων, όπως ισχυρίζονται εγγυημένα οι εισαγωγείς- προωθητές, άρα η (διεθνης και ελληνική) επιστημονική Ιατρική Κοινότητα το απέκρυπτε δολίως και εγκληματικά για να κερδίσουν οι Φαρμακοβιομηχανίες.
Β)η όλη υπόθεση είναι ένας μύθος και μια καλοστημένη κομπίνα, για να εξαπατηθούν ασθενείς , θέτοντας όμως σε κίνδυνο την υγεία τους, αφού οι Τηλε-Οζονοθεραπευτές τους παροτρύνουν (έμεσα και άμεσα) να εγκαταλείψουν την παραδοσιακή θεραπεία που τους προτείνουν οι γιατροί τους, και να πίνουν νερό με όζον (και πολλές βιταμίνες)
Στην δεύτερη περίπτωση όμως, υπεύθυνοι και υπόλογοι για την μη ενημέρωση των καταναλωτών, φυσικά θεωρούνται οι προαναφερόμενοι αρμόδιοι Φορείς , συμπεριλαμβανομένων των Ιατρικών Συλλόγων, που μέχρι στιγμής αδρανούν (παρ' ότι γνωρίζουν) προκλητικά να πάρουν θέση.

Το www.adena.gr δεν θεωρεί την δικαιολογία ότι : απαιτείται μεγάλος χρόνος για αναλύσεις και εξαγωγή συμπερασμάτων, γιατί αφενός πολλές "σύγχρονες" χώρες μέσω των οργάνων τους έχουν αποφανθεί, αφετέρου ,εντός 48 ωρών Χημικό εργαστήριο (σε εμάς) έδωσε πολύτιμες απαντήσεις για τις Χημικές (και ειδικά αντιμικροβιακές) ιδιότητες του Οζονοποιημένου νερού και ελαιόλαδου
Γνωρίζοντας πόσο αργά κινούνται οι "διαδικασίες" στο Ελληνικό Δημόσιο, δίνουμε ακόμα μια βδομάδα καιρό πριν κοινοποιήσουμε τα δικά μας αποτελέσματα της Έκθεσης.
Κι αυτή την φορά εκτός από τους αναγνώστες μας , πάνε στην Ε.Ε. Αν μέχρι τότε η χώρα μας είναι ακόμα μέλος..
Διαβάστε την (προ μηνός) ανακοίνωση της Γ.Γραμματείας του Καταναλωτή:

Σύνδεσμος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τρίτη, 17 Μαΐου 2011 Θέμα: Έλεγχος των διαφημίσεων με ισχυρισμούς για θεραπευτικές ιδιότητες του όζοντος Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, "Δημήτρης Σπυράκος, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής προβολή διαφημιστικών καταχωρήσεων για την προώθηση συσκευών οζονοποίησης και μεθόδων οζονοθεραπείας (σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και σε καταχωρήσεις εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης), με τη χρησιμοποίηση ισχυρισμών για θεραπευτικές ιδιότητες του όζοντος. Στις καταχωρήσεις αυτές, το όζον συνιστάται για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων που άπτονται του τομέα χειρουργικής, της παθολογίας, της κοσμετολογίας, της δερματολογίας, της μαιευτικής, της γυναικολογίας, της νευρολογίας κ.α. Κατόπιν των ανωτέρω, αλλά και πολλών σχετικών ερωτημάτων-αναφορών που έχουν υποβληθεί για ενδεχόμενη παραπλάνηση των καταναλωτών, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή κρίνει καταρχήν σκόπιμο να πληροφορήσει τους καταναλωτές ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης αυτών έχει ήδη ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς (υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) την επιστημονική τεκμηρίωση ή μη των ισχυρισμών για θεραπευτικές ιδιότητες του όζοντος και αναμένεται η έκδοση σχετικής γνωμοδότησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). Για το λόγο αυτό, συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τη χρήση των εν λόγω προϊόντων και να συμβουλεύονται του ιατρούς τους. Επισημαίνεται ότι, με βάση τη νομοθεσία «Περί Προστασίας των Καταναλωτών» στις περιπτώσεις που οι ισχυρισμοί αυτοί κριθούν αναληθείς και παραπλανητικοί από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για την παύση της αθέμιτης εμπορικής πρακτικής».
P.S www.adena.gr
Στη φωτό ο "διάσημος" αναισθησιολόγος(και μέλος Ιατρικού Συλλόγου)-Οζονοθεραπευτής , εξηγεί πως τοποθετώντας το σωληνάκι της συσκευής Όζοντος στο πρωκτό, θεραπεύονται ασθένειες προστάτη κ.λ.π.
Στην συνέχεια με την τοποθέτηση στη μύτη αντιμετωπίζονται ανάλογες παθήσεις, στα αυτιά εμβοές κ.λ.π. κ.λ.π. τα οποία όσοι συνάδελφοί του ενδιαφέρονται (να μετεκπαιδευτούν?), μπορούν να τηλεφωνήσουν στο αριθμό στο κάτω μέρος της οθόνης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου