Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Και το "Master Boy" της Γ.Γραμματείας του Καταναλωτή δεν τόλμησε να παρέμβει για την απάτη της Οζονοθεραπείας!


Πέρασαν μήνες από τότε που ο Γ. Γραμματέας του Καταναλωτή Σπυράκος (μετά από το κράξιμο του adena.gr , παράπονα και καταγγελίες των θυμάτων- Καταναλωτών, και των οργανώσεών τους) αποφάσισε να διατυμπανίσει ότι: προχωράει σε έρευνα για τους (απίστευτους-υπερβολικούς) θεραπευτικούς ισχυρισμούς, των διαφημιζόμενων από την τηλεόραση, συσκευών Οζονοθεραπείας.
Το προηγούμενο μήνα η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης ξανά με... δημόσια επιστολή, η οποία αναδημοσιεύτηκε από πολλές ιστοσελίδες, προς τον κ.Σπυράκο, αναρωτήθηκε τι απέγινε τελικά η περίφημη διερεύνηση της υπόθεσης (που την διατυμπάνιζε) και που ανέθεσε στους ειδικούς επιστημονικούς φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Μπορεί το Οζονοποιημένο νερό και λάδι σύμφωνα με τους Τηλε-Οζονοθεραπευτές & Οζονέμπορους να θεραπεύει το 80% των χρόνιων παθήσεων?
Μπορεί το οζονοποιημένο (από μερικά δευτερόλεπτα , εως μερικά λεπτά ) νερό , της βρύσης να αποκτά μικροβιοκτόνες και απολυμαντικές ιδιότητες, ώστε να χρησιμοποιείται σαν ασφαλέστερο υποκατάστατο των συνηθισμένων και προτινόμενών από τους ειδικούς πρακτικών απολύμανσης-αποστείρωσης?
Μπορούν εγγυημένα οι ηλικιωμένοι να αποστειρώνουν τις τεχνητές οδοντοστοιχίες, και οι γονείς τα μπιμπερό των μωρών?
Μπορούμε να δίνουμε στα παιδιά να καταναλώνουν άφοβα φρούτα και ωμά λαχανικά, που περιέχουν υπολείμματα λιπασμάτων φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών, αρκεί να τα ξεπλένουμε σε οζονοποιημένο νερό το οποίο (σύμφωνα με τους Οζονέμπορους) "εξαφανίζει" (δια μαγείας) όλες τις επικίνδυνες ενώσεις?
Τέλος είναι μύθος η πραγματικότητα ότι το Όζον έχει 1000 φορές πιο ισχυρή απολυμαντική δύναμη από το χλώριο(, και το οποίο μάλιστα το εξουδετερώνει στο πόσιμο νερό)?
Οι περισσότερες από τις απαντήσεις θα μπορούσαν να δοθούν με μια απλή χημική ανάλυση σε ένα διαπιστευμένο εργαστήριο, τα αποτελέσματα του οποίου θα ήταν διαθέσιμα σε σε λιγότερο από 48 ώρες.
Το www.adena.gr του όποιου συνεργάτες και αναγνώστες υπήρξαν χρήστες (και κάποιοι συνεχίζουν) των συσκευών Οζονοθεραπείας θεωρούν εγκληματικά απαράδεκτη την αδράνεια των Αρχών , και ειδικά της Γ.Γραμματείας του Καταναλωτή, αλλά και του Ιατρικού κόσμου, στο ορυμαγδό αυτών των θεραπευτικών-Ιατρικών δυνατοτήτων που διαφημίζονται με καταιγιστικό ρυθμό από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.
Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία ,(υποκαθιστώντας το ανύπαρκτο επίσημο Κράτος) και "ψάξαμε" την υπόθεση.
Τα συμπεράσματα της "ερασιτεχνικής" μας έρευνας που ακολουθούν δικά σας.
Η στάση όμως των "Οζονόπληκτων" αναμένεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου