Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Εβραιορώσος ολιγάρχης Dmitry Ribolavlev, το νέο πραγματικό αφεντικό της Τράπεζας Κύπρου…

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu
=== Πρόκειται για τον εγγονό, ενός από τους πλέον αυθεντικούς, μη Ρώσους μπολσεβίκους (κομμουνιστές) της Ρωσίας. Χα… Χα-χά….
=== Ο Dmitry Rybolovlev είναι ένας εβραιορώσος, ο οποίος παρακολούθησε το Perm Medical Institute, σπουδάζοντας ιατρική, αλλά μετά την αποφοίτησή του το 1990, μπήκε στην επιχείρηση λιπασμάτων. Το 1994, ονομάστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Uralkali, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λιπασμάτων καλίου της Ρωσίας, που ιδρύθηκε από τους Σοβιετικούς το 1930. Το 2006 δεν κατάφερε να...
ολοκληρώσει μια προγραμματισμένη εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Λονδίνο, αλλά το 2007 πέτυχε τον στόχο του. Με την εισαγωγή της, η πρώτη ρωσική εταιρεία χημικών προϊόντων, κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια 1 δισ. δολαρίων. Ο Dmitry Rybolovlev κατέχει το 66% της Uralkali.
=== Βασικά είναι ένας από τους 50 μεγαλο-Σιωνιστές που λήστεψαν τη Ρωσία το 1993.
  === Ο Dmitry Rybolovlev δε, είναι ο μεγαλομέτοχος που κατέχει από την Τρίτη, το 9,7% της Τράπεζας Κύπρου μέσω του κυπριακού εμπιστεύματος Odella Resources. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Ρώσος μεγιστάνας, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την Odella Resources Ltd είναι ο Dmitry Rybolovlev.

=== Ποίος είναι ο Dmitry Rybolovlev;

=== Όπως ήδη είπαμε, ο Dmitry Rybolovlev κατέχει 66% της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λιπασμάτων καλίου της Ρωσίας, της Uralkali, η οποία παράγει το 10% της παγκόσμιας παραγωγής. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το 2008 ήταν ο 60ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, το 2009 ήταν ο 196ος πιο πλούσιος με 3.1 δισ. $, ενώ το 2010 είναι ο 79ος πλουσιότερος στον κόσμος με 8,6 δισ. $.

=== Ο Dmitry Rybolovlev γεννήθηκε στην πόλη Perm της Ρωσίας το 1966, ενώ το 1990 αποφοίτησε από το Perm Medical Institute. Τ
ο 1990 μπήκε στην επιχείρηση λιπασμάτων Uralkali. Αρχικά, στην επαγγελματική του καριέρα, ασχολήθηκε για μερικά χρόνια και με το επάγγελμα του ιατρού.
=== Το 1991-1993 ήταν Director στη φαρμακευτική εταιρεία Magnetic, η οποία ειδικευόταν στη μαγνητική θεραπεία, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του για τις χρηματιστηριακές αγορές.

=== Το 1994, ονομάστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Uralkali, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λιπασμάτων καλίου
της Ρωσίας.
Στο τέλος του 1996 με αρχές του 1997 (σύμφωνα με πηγές στο διαδίκτυο), ο Rybolovlev ήταν ύποπτος για δολοφονία της general director της εταιρείας Perm AO Neftekhimik, Eugenia Panteleimon, στην οποία ο Rybolovlev κατείχε το 40% των μετοχών. Το 1998, το δικαστήριο τον βρήκε αθώο.

Το 2007 εισήγαγε τη Uralkali στο ΑΙΜ του Λονδίνου αντλώντας κεφάλαια $ 947.97 εκ.
Με την πρώην σύζυγο του βρίσκεται στα δικαστήρια αφού η ίδια, η οποία ονομάζεται Yelena και μένει μόνιμα στην Ελβετία διεκδικεί σημαντικό μέρος της περιουσίας του, συμπεριλαμβανομένης μιας έπαυλης στο Palm Beach της Florida, την οποία αγόρασε το 2008 από τον δισεκατομμυριούχο Donald Trump και κόστισε 100 εκ. δολάρια.
Όσον αφορά τις δραστηριότητές του στην Κύπρο, ο κ. Rybolovlev έχει εκεί παρουσία, μέσω της εταιρείας Madura Holdings, με εγγεγραμμένη έδρα το κτίριο Νεοκλέους στη Λεμεσό. H Madura Holdings πώλησε τον Ιούνιο πλειοψηφικό πακέτο της Uralkali και μεγάλο μέρος των προσόδων της πώλησης, κατατέθηκαν σε λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου. Η Madura ιδρύθηκε το 2002. Τα κεφάλαια αυτά χρησιμοποίησε για να εξαγοράσει τον Σεπτέμβριο του
2010, το 9,70% της Τράπεζας Κύπρου κοψοχρονιά. Ήδη κυκλοφορούν φήμες στη Κύπρο, ότι ο Dmitry Rybolovlev, μέσω θυγατρικών εταιρειών του, έχει αγοράσει πολλά πακέτα μετοχών της Τράπεζας Κύπρου και ότι είναι ήδη το μεγάλο της αφεντικό. Πρέπει να σημειωθεί, ότι τους τελευταίους μήνες, η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου είναι σε ιστορικά χαμηλά, η δε Κύπρος σαν χώρα, έχει μπει στην ουρά μετά την Ελλάδα, για ταξίδι προς την πτώχευση. Οπότε???
ΟΠΟΤΕ, ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ, ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Ο Rybolovlev φέρεται να αποφεύγει τα media και τη δημοσιότητα, κάτι που επιβεβαίωσε χθες τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Ανδρέας Ηλιάδης, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα του μεγαλοεπενδυτή.
Ο Rybolovlev απέκτησε επίσης το 2011, τον έλεγχο των δύο τρίτων (66%) της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μονακό.

Τα πλέον ακριβά «έξοδα» του Εβραιορώσου Rybolovlev, είναι η εν διαστάσει πρώην σύζυγος, με την οποία είναι στα δικαστήρια για τις σχετικές αποζημιώσεις, η 22χρονη κόρη του, η οποία μαζεύει πανάκριβα ακίνητα, κυρίως στις ΗΠΑ και η νυν γκόμενα.
Έχει υποβάλει αίτηση για να πάρει ΚΑΙ τη Κυπριακή υποκοότητα, χωρίς να ξέρω αν ολοκληρώθηκε η διαδικασία….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου