Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μάθημα ζωής για τους πελάτες και εργαζόμενους των JUMBO.

Στο πάνω όροφο αυτού το σύγχρονου κτιρίου επί της Λεωφ.Πεντέλης, λειτουργεί το γνωστό Υπερκατάστημα  παιχνιδιών. Οι σχεδιαστές του , σύμφωνα με τον κανονισμό για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης  (φωτιά σεισμό τρομοκρατική επίθεση κ.λ.π.) προέβλεψαν και κατασκεύασαν τις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ Εξόδους κινδύνου (η Οδεύσεις Διαφυγής), χάρις στις οποίες οι άνθρωποι θα μπορέσουν με ασφάλεια και ταχύτητα να κατέβουν σε "ελεύθερο χώρο". Πριν δούμε αν η η εν λόγω επιχείρηση τηρεί τους κανόνες , αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τι λέει ο νόμος  για αυτές τις Πόρτες ΖΩΗΣ (η Θανάτου) 
ΟΔΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ Στόχος: Ο κύριος στόχος του σχεδιασμού των οδεύσεων διαφυγής σ’ ένα κτίριο είναι η επίτευξη ασφαλούς εκκένωσης όλων των ενοίκων, σε περίπτωση πυρκαγιάς. Οι οδεύσεις διαφυγής πρέπει να...
παραμένουν ασφαλείς και αποτελεσματικές για τη χρονική διάρκεια που χρειάζονται και να είναι σαφώς αντιληπτές και προσπελάσιμες απ’ όλους τους χρήστες.

Το πλάτος της όδευσης διαφυγής δεν επιτρέπεται να μειώνεται, σε καμμιά περίπτωση, στην πορεία προς την τελική έξοδο.

Κυλιόμενες σκάλες - Ανελκυστήρες.

Γενικά απαγορεύεται η χρήση κυλιομένων κλιμάκων ή διαδρόμων, καθώς και των ανελκυστήρων ως οδεύσεων διαφυγής.

Επιγραφές και σήματα εξόδων διαφυγής.

Η σήμανση των οδεύσεων διαφυγής για όλα τα στάδια, εφόσον οι ειδικές διατάξεις των κτιρίων το απαιτούν, πρέπει να γίνεται με σήματα και ευανάγνωστες επιγραφές. Κάθε επιγραφή ή σήμα, που δείχνει μια έξοδο ή πρόσβαση διαφυγής, πρέπει να είναι κατάλληλα τοποθετημένη έτσι ώστε να είναι άμεσα ορατή. Απαγορεύεται η τοποθέτηση διακόσμησης ή άλλου εξοπλισμού, που εμποδίζει την ορατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου