Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Βυθισμένοι στο σκοτάδι εξαιτίας του χιονιά. Η ΔΕΗ, όμως, στον λογαριασμό δε θα κόψει τίποτα...



Στα σκοτάδια εξακολουθούν να παραμένουν αρκετοί οικισμοί και χωριά στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας. Όμως η ΔΕΗ, τσιμουδιά για τα τιμολόγιά της, τα οποάι θα χρεώσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ στους καταναλωτές, για ρεύμα που δεν είχαν...

Πρόκειται για... είκοσι οικισμούς και απομακρυσμένα χωριά στα Ιωάννινα, 20 στην Καρδίτσα ενώ χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν και ορεινά χωριά της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Τη δεύτερη μέρα του χιονιά στα ορεινά του νομού Καρδίτσας η νέα ποσότητα του χιονιού δεν ξεπέρασε τα 10 εκατοστά, ωστόσο παρέμεινανκάποια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένα χωριά του νομού.

Από το πρωί τα συνεργεία της Περιφέρειας καθαρίζουν τους δρόμους στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, κάνοντας διαπλάτυνση στους δρόμους και ρίχνοντας σε όσα σημεία απαιτείται αλάτι για να αποφευχθεί η παγοποίηση τις επόμενες ημέρες που θα επικρατήσουν ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν για δεύτερο 24ωρο στην ηλεκτροδότηση σε 17 χωριά των Δήμων Καρδίτσας και Αργιθέας. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να επιδιορθώσουν τις βλάβες που υπάρχουν ώστε να επαναφέρερουν τον ηλεκτρισμό στα νοικοκυριά που παράλληλα θα επιτρέψει στους κατοίκους να ζεστάνουν τα σπίτια τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις η θέρμανσή τους είναι σε άμεση εξάρτηση με την ύπαρξη ηλεκτρισμού.

Στα σκοτάδια λόγω χιονόπτωσης βρίσκονται:


10 τοπικές κοινότητες του Δήμου Αργιθέας, Ανθηρό, Ανατολικής Αργιθέας, Ελληνικά, Καληκώμη, Πετρωτό, Βλάσιο, Κουμπουριανά, Πετρίλο, Πετροχώρι και Στεφανιάδα.

7 τοπικές κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας, Καροπλέσι, Γιαννουσέικα, Αμάραντος, Σαραντάπορο, Μολόχα, Καταφύγι, Καρβασαρά.

Σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση στα χωριά του Δήμου Αργιθέας συνεργείο της ΔΕΗ έχει κατευθυνθεί στην περιοχή του Τυμπάνου για να εντοπίσει την βλάβη και να προχωρήσει στηνν επιδιόρθωσή της.

Σε ότι αφορά την επιδιόρθωση της βλάβης στα χωριά του Δήμου Καρδίτσας το συνεργείο της ΔΕΗ είναι ήδη σε διαδικασία αποκατάστασης και προβλέπεται μέχρι νωρίς το μεσημέρι να έχει αποκατασταθεί η βλάβη.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ το αργότερο μέχρι την Κυριακή θα έχει δοθεί ρεύμα σε όλους.
 http://planet-greece.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου