Τελικά κύριοι αρμόδιοι ποια είναι η διαφορά του Όζοντος που προκαλεί Ατμοσφαιρική ρύπανση, με το Όζον του Φικιώρη που θεραπεύει κάθε χρόνια νόσο? Εμείς λέμε καμιά. Εσείς (οι επιστήμονες )τολμάτε να πάρετε θέση? Σας προκαλούμε...
Ο δείκτης δυσφορίας «χτύπησε κόκκινο» χθες στην Αθήνα με τις τιμές του όζοντος να εκτοξεύονται στα ύψη.Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος.
Συγκεκριμένα,...
καταγράφηκε η εξής υπέρβαση:
Στους σταθμούς
- Νέα Σμύρνη, στις 15:00, με τιμή 185 μg/m³
- Περιστέρι, στις 15:00, με τιμή 183 μg/m³
- Ελευσίνα, στις 15:00, με τιμή 188 μg/m³
Λόγω των αυξημένων τιμών του όζοντος που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν έντονη κατάσταση δυσφορίας, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέχει τις ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.
Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Να σημειωθεί ότι το όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου