Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Παιχνίδι εντυπώσεων από ΕΦΕΤ & LIDL, η παραπλάνηση?

Γιατί κ.Νύχα δεν ενημερώσατε τα θύματα να επιστρέψουν τον μολυσμένο κιμά, και να πάρουν πίσω τα λεφτά τους?
Είναι απίστευτες οι αντιδράσεις κυρίως από καταναλωτές που θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν από τους "πρωταγωνιστές" του τίτλου.
Όταν κουτοπόνηρα ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε βραδιάτικα στο τέλος της εβδομάδας τον εντοπισμό μολυσμένων  προϊόντων  κρέατος του LIDL, απλώς συμβούλευσε στους καταναλωτές να μην τα καταναλώσουν(ξεφορτωθούν). Σε αντίδραση της "δυσφήμισης" του Φορέα, η Πολυεθνική αλυσίδα στην αρχη της επόμενης εβδομάδας, αναρτά διακριτικά στην Ελληνική ιστοσελίδα της www.lidl.gr "φωτογραφία ανακοίνωσης" (όχι κείμενο), με την οποία ειρωνεύεται το ΕΦΕΤ, κάνοντας λόγω "για υποψία παρουσίας του e-coli". Επίσης την θυροκολεί σε ασπρόμαυρη γυφτοεκτύπωση στις εισόδους κάποιων καταστήμάτων (κι όχι στα ψυγεία με τα κατεψυγμένα).
Περιέργως κάνει αυτό που κλασικά , απαράδεκτα (και  ύποπτα) δεν πράττει ο ΕΦΕΤ. Δηλαδή να...
πληροφορήσει τους πελάτες που προμηθεύτηκαν τα δυνητικά επικίνδυνα προιόντα, να τα επιστρέψουν στο κατάστημα (και χωρίς απόδειξη) για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους (κλικ φωτό).
Και  επειδή Πρόεδρε του  ΕΦΕΤ κ.Νύχα, περιβάλλεσαι από πονηρούς η κρετίνους, εξηγούμε γιατί ήταν εγκληματική  η (σκόπιμη?)παράλειψη του Φορέα σας.
Πιστεύετε ότι πολλοί επαγγελματίες κέντρων εστίασης (κλασικοί πελάτες των φτηνών προϊόντων του Lidl) που κατέβηκαν από χωριά  και περίχωρα  για να ψωνίσουν με τιμολόγια για τα μαγαζιά τους αρκετά κιλά από τα σουτζουκάκια (ακόμα κι  αν το πληροφορήθηκαν την ανάκληση  ,μέσα στην φούρια του Σαββατοκύριακου),  θα άνοιγαν τον καταψύκτη και θα τα πέταγαν στα σκουπίδια? Σε αυτούς τους καιρούς που κυνηγάνε το ευρώ και τους πελάτες με το τουφέκι?
Δεν μπορεί να είστε (όλοι σας) τόσο ηλίθιοι.
Γεγονός παραμένει ότι 6 τόνοι (τόσοι  ήταν η επικίνδυνη παρτίδα σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ)από τον μολυσμένο με e-coli κιμά και σουτζουκάκια , κατέληξαν η σύντομα θα καταλήξουν με μπόλικα μπαχαρικά στα στομάχια μας.
Κι όλα αυτά ,γιατί είμαστε η μοναδική χώρα της οποίας οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν πληροφορούν τους πολίτες τους το δικαίωμά τους "όταν εντοπίζεται από τις Αρχές ένα επικίνδυνο προϊόν ,να το επιστρέφουν για να πάρουν πίσω το αντίτιμο της αγοράς του".
Άξιος ο μισθός σας κύριε Νύχα and ΣΙΑ, μόνο που δεν ξέρουμε ποιοι πληρώνουν...
Υπάρχει όμως και συνέχεια.

1 σχόλιο:

  1. με αφορμή όλα αυτά που συμβαίνουν με τα κρέατα, διαπίστωσα ότι η νομοθεσία για τα κατεψυγμένα κρέατα που ισχύει, είναι εντελώς αναχρονιστική.

    Είναι το Βασιλικό Διάταγμα 497/72, ΦΕΚ 146Α/23.08.72 με υπογραφές του ... Αντιβασιλέως και υπουργού Εθνικής Οικονομίας, (ούτε καν του υπουργου Γεωργίας της εποχής εκείνης) που φωτογραφίζε κάποια συντεχνιακά συμφέροντα της εποχής.
    Στα περισσότερα σημεία του έρχεται σε αντίφαση με τον Κανονισμό 853/2004 που είναι άμεσης εφαρμογής ΚΑΙ για τη χώρα μας.
    Η τεχνολογία έχει προχωρήσει αιώνες από τότε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή