Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Παράνομες και φονικές διαφημιστικές πινακίδες παντού .

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει κατά καιρούς για τις διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται στα πεζοδρόμια και στο εν γένει οδικό δίκτυο της χώρας.
Moλονότι υπάρχει απόφαση από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαου Μαύρου που τις χαρακτηρίζει ως διαρκές έγκλημα, παρά ταύτα, υπάρχουν εκατοντάδες για να μην πούμε χιλιάδες τέτοιες πινακίδες ακόμη και σήμερα.
Εμείς κάναμε μια απλή βόλτα στους δρόμους της Αθήνας και καταγράψαμε μερικές από αυτές. Ο ειδικός πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς εξηγεί τους παρακάτω λόγους που αυτές οι πινακίδες τις οποίες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του streetpress.gr δεν θα...
έπρεπε να «κοσμούν» τα πεζοδρόμια.
«Στην ανωτέρω φωτογραφία εμφαίνεται η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων-επιγραφών που είναι παράνομη, αντίθετη τόσο προς τον Κ.Ο.Κ. και τη Διεθνή Σύμβαση της Βιέννης για την οδική ασφάλεια (όπως έχει κριθεί και με αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας), όσο και με το ειδικό νομικό καθεστώς που διέπει τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες. Ας σημειωθεί, ότι με σχετική εγκύκλιο του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Νικολάου Μαύρου, έχει χαρακτηριστεί η τοποθέτηση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, «διαρκές έγκλημα»: «........Στην προκειμένη περίπτωση η τοποθέτηση πινακίδων-επιγραφών στο οδικό δίκτυο της χώρας και η υπό τούτων εν γένει διαφήμιση, αγαθών ή υπηρεσιών κατά παράβαση των οικείων διατάξεων που προβλέπουν τις προϋποθέσεις του επιτρεπτού της τοποθέτησής τους, αποτελεί διαρκές έγκλημα».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΥΡΟΥ 
…  http://www.streetpress.gr/strpr/viewarticle.asp?a=806

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου