Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Όχι άλλα καραγκιοζλίκια από σαλταρισμένους Βούλγαρους εθνικιστές

Επειδή στο taxalia, είμαστε παλιοί στο κουρμπέτι και το έργο το ΄χουμε δεί πολλές φορές, είμασταν βέβαιοι, ότι κάποιοι θα βάλουν το κομματικό συμφέρον πάνω από την πατρίδα και θα συντάξουν απαντητική ανακοίνωση του Παναγιώτη Αναστασιάδη (Πάντε Ασλάκοφ), η οποία θα κινείται στα ίδια πλαίσια γελοιότητας τα οποία είδαμε πολλές φορές.
Με μια ανακοίνωση λοιπόν, που κάποιοι (ξέρουμε ποιοί) έγραψαν για λογαριασμό του Ασλάκοφ (φυσικά και δεν την έγραψε ο ίδιος!), αναμασούν τις ίδιες παπαρολογίες, που βλέπουμε κάθε φορά που αποκαλύπτεται το...
 απεχθές μισελληνικό, ρατσιστικό και αντιμακεδονικό παραλήρημα των ελαχίστων Βουλγαρικής συνείδησης κατοίκων χωριών της Φλώρινας.
Όμως αυτά τελείωσαν. Η προπαγάνδα των Βουλγάρων δεν περνάει πλέον. Μέχρι τώρα, ορισμένοι έχοντες τεράστια οικονομικά συμφέροντα στη FYROM, το έπαιζαν αδικημένοι και κατατρεγμένοι, με κύριο επιχείρημα ότι η Ελλάδα τους καταπιέζει και δεν τους αναγνωρίζει ως "μειονοτικούς".

Την απάντηση την έδωσε η λογική και θα την ξαναπούμε για μια ακόμη φορά, απευθυνόμενοι στους Βουλγαρικής συνείδησης συμπολίτες μας (αλλά όχι συμπατριώτες μας):

Τα πράγματα είναι απλά: Η Ελλάδα δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για το αν αισθάνεστε Έλληνες ή όχι. Να σας το πούμε ακόμη πιό απλά και κατανοητά; Στα παπάρια μας αν αισθάνεστε Έλληνες ή όχι. Γούστο σας και καπέλο σας, αναφαίρετο δικαίωμά σας είναι να θεωρείτε ότι έχετε άλλη "εθνική καταγωγή". Και έχετε απόλυτο δίκιο. ΝΑΙ, έχετε άλλη εθνική καταγωγή, ΝΑΙ είστε μειονότητα, ΝΑΙ σας αναγνωρίζουμε ως μειονότητα, ΝΑΙ είστε μειονοτικοί.

Δεν υπάρχει καμιά αμφοβολία ότι είστε άλλης εθνικής καταγωγής και έχετε κάθε δικαίωμα να προσδιορίζεστε όπως θέλετε.

Όμως, δεν μπορείτε να προσδιορίζεστε ως Μακεδόνες ! Μακεδόνες στην καταγωγή, είναι μόνο οι Έλληνες.
Αν εσείς αισθάνεσται ότι ανήκετε στο ίδιο έθνος με αυτούς που κατοικούν στη FYROM, πρέπει να διαλέξετε: ή είστε Αλβανοί (ανήκετε στο ίδιο φύλο με το 30% των κατοίκων της FYROM) ή είστε Βούλγαροι (κατάγεστε δηλαδή από τον Τσάρο Σαμουήλ, τον Ασπαρούχ και τον Κρούμο).
Να ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν για να τελειώνουμε μια και καλή με το εθνικιστικό σας παραλήρημα:
Αν δεν θέλετε να είστε Έλληνες φυσικά και δεν είστε ! Κανείς δεν θέλει να σας κάνει με το ζόρι Έλληνες ! Φυσικά και δεν είστε εθνικά Έλληνες. Όμως δεν είστε Μακεδόνες ! Δεν μπορείτε να κλέβετε την εθνική ταυτότητα 3 εκατομμυρίων Μακεδόνων, με τις γελοιότητές σας περί ενός έθνους που κατάγεται από τον Αριστοτέλη, αλλά και τον Ασπαρούχ ταυτόχρονα !
Εθνικά λοιπόν είστε Βούλγαροι. Ή ό,τι άλλο θέλετε, εκτός από Μακεδόνες.


Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Λέει λοιπόν η αμέτρου γελοιότητας "απάντηση" που κάποιοι (και δεν ανήκουν στο Ουράνιο τόξο!) συνέταξαν και εμφάνισαν ως "απάντηση του Ασλάκοφ":
"Όπως γνωρίζετε τις τελευταίες ημέρες δέχθηκα πλήθος επιθέσεων από τοπικούς και μη τοπικούς παράγοντες. Αφορμή, το λάθος που έκανε η δημοσιογράφος της εφημερίδας Ντνεβνικ προκαλώντας παρερμηνεία των δηλώσεών μου (σημείωση: η δημοσιογράφος άθελά της έγραψε «έχουμε και Τούρκους στη Μελίτη» αντί της ορθής δήλωσης μου «έχουμε και πρόσφυγες από την Τουρκία στην Μελίτη» που εγκαταστάθηκαν στην κοινότητά μας, και ευρύτερα, μετά το 1922). Η αναμετάδοση της συνέντευξης σε εθνικιστικά μπλογκ και ιστοσελίδες του διαδικτύου χωρίς την ορθή της απόδοση στα ελληνικά και χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας για επιβεβαίωση η μη του περιεχομένου της συνέντευξης, οδήγησε επώνυμους και ανώνυμους σε σωρεία ύβρεων, απειλών, διαστρεβλώσεων, υπερβολών και ο κατήφορος συνεχίζεται."
Όπως λοιπόν αναμέναμε, ο Ασλάκοφ, μιλάει για παρερμηνεία των δηλώσεών του και για μη ορθή απόδοση. Γνωρίζοντάς το παραθέσαμε με ακριβέστατη μετάφραση, λέξη προς λέξη, τη συνέντευξή του:
Во Овчарани живеат околу 2.300 Македонци, малку Албанци, Турци и понекој Грк
Στη Μελίτη ζουν 2.300 Μακεδόνες, λίγοι Αλβανοί, Τούρκοι και ελάχιστοι Γρεκομάνοι.
δείτε εδώ την ακριβέστατη μετάφραση, λέξη προς λέξη: http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_5492.html
Ο Αναστασιάδης-Ασλάκοφ λοιπόν, αποκάλεσε -πέραν πάσης παρερμηνείας- "Τούρκους" τους Πόντιους της Μελίτης. Νέτα, σκέτα "Τούρκους".
Στην "απάντησή" του, λέει τη μία ότι "τα blogs δεν μετέφρασαν σωστά" και την άλλη ότι :
"η δημοσιογράφος άθελά της έγραψε «έχουμε και Τούρκους στη Μελίτη» αντί της ορθής δήλωσης μου «έχουμε και πρόσφυγες από την Τουρκία στην Μελίτη» που εγκαταστάθηκαν στην κοινότητά μας, και ευρύτερα, μετά το 1922".
Τελικά τι ισχύει; Η δημοσιογράφος "άθελά της έγραψε"; ή εμείς μεταφράσαμε λάθος;
Η γελοιότητα των ισχυρισμών του Ασλάκοφ είναι προφανέστατη! Ακόμη και η δημοσιογράφος να έγραψε λάθος, και πάλι, οι πόντιοι, δεν είναι "πρόσφυγες από την Τουρκία", είναι Έλληνες που ξεριζώθηκαν από τα -επί 2.627 χρόνια- πατρώα εδάφη τους, που ήταν -επί 2.627 χρόνια- ελληνικά. Από το 705 π.Χ. που ξεκίνησε ο αποικισμός των παραλίων του Πόντου από Μεγαρείς και Χαλκιδείς αποίκους, μέχρι το 1922 μ.Χ., που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και επέστρεψαν εκεί από όπου ξεκίνησαν οι πρόγονοί τους Έλληνες Μεγαρείς και Χαλκιδείς.
Και φυσικά, σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον Πόντο δεν υπήρχε Τουρκία αστοιχείωτοι !
Υπήρχε Οθωμανική Αυτοκρατορία! Η λέξη "Τουρκία", πρωτακούστηκε όταν οι Πόντιοι εκδιώχθηκαν από τον Κεμάλ από τις εστίες τους και ιδρύθηκε η "Τουρκική Δημοκρατία" !
Οι Πόντιοι λοιπόν, ακόμη και τα 500 χρόνια της σκλαβιάς τους, από την άλωση της Τραπεζούντας, μέχρι την εκδίωξή τους, δεν ζούσαν στην "Τουρκία", αλλά στην "Οθωμανική Αυτοκρατορία"  !
Δεν είναι λοιπόν ούτε "Τούρκοι", ούτε "πρόσφυγες από την Τουρκία". Είναι Έλληνες, πρόσφυγες από τον Πόντο.
Παρακάτω, στην γελοία απάντησή του, ο έξαλλος ακραίος εθνικιστής Ασλάκοφ, λέει:

"..ζητούν δηλώσεις μετανοίας και υποταγής από εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, πρωτοστατούν και προτρέπουν σε πολιτικό λιντσάρισμα των Μακεδόνων Ακτιβιστών και το χειρότερο, οι δήθεν "νέοι" χαλίφηδες (Σουμπάσηδες), αποδεικνύονται χειρότεροι από τους παλιούς! "
Μα αφού το ξέρεις ρε γελοίε:  Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στη Μακεδονία! Εσύ είσαι Βούλγαρος. Με ποιό δικαίωμα λοιπόν, μιλάς -μετά από όλα αυτά- για "Μακεδόνες Ακτιβιστές";
Αν θες να είσαι ακτιβιστής, είσαι. Ποιός σου είπε ότι μας νοιάζει; Είσαι, αλλά όχι Μακεδόνας!
Με ποιό δικαίωμα κλέβεις από 3 εκατομμύρια Μακεδόνες, την επί χιλιετίες εθνική τους ταυτότητα, για να την "κολλήσεις" σε μια φυλή Βουλγάρων, που αποσχίστηκε μόλις πριν 100 χρόνια από τη μητέρα Βουλγαρία;
Με ποιό δικαίωμα, αφαιρείς, από εμάς τους Μακεδόνες την εθνική μας ταυτότητα, για να την κολλήσεις στο δικό σου Βουλγάρικο πέτο ;
Τέλος, εσύ ο ίδιος, ω σαλταρισμένε αντιμακεδόνα, μισέλληνα, υπερεθνικιστή, είπες στην Dnevnik:
"Η γιαγιά μου μου έλεγε ότι με τους Τούρκους περνούσαμε καλύτερα από ότι με τους Έλληνες" (μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912 από τους Τούρκους).
Εσύ το είπες, συνεργάτη του πιό ακραίου εθνικιστή του πλανήτη Γκρούεφσκι και του πιό ακροδεξιού υπερπατριωτικού κόμματος του κόσμου, του VMRO !
Εδώ και πάλι ακριβέστατη μετάφραση: http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_9288.html
Λοιπόν, για να τελειώνουμε με τους λίγους βλαμμένους φιλοσκοπιανούς εθνικιστές της Φλώρινας:

Αποφασίστε μια εθνική καταγωγή που δεν περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, αλλιώς σεβαστείτε τη χώρα στην οποία ξεμείνατε, όπως σας σέβεται και σας προσέχει αυτή, παρέχοντάς σας δικαιώματα, που καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν θα έκανε, για ανθρώπους που βιάζουν την κοινή εθνική συνείδηση τόσο απροκάλυπτα.
Το παραμύθι "δεν μας αναγνωρίζουν, μας καταπιέζουν" δεν περνάει. Ναι, είστε μειονοτικοί, είστε ό,τι σκατά θέλετε εσείς οι 500 που λέτε "δεν είμαστε Έλληνες", αλλά δεν είστε Μακεδόνες. Αυτή τη λέξη, μακριά από το βρωμόστομά σας ! Η κλοπή τιμωρείται, σε όλες τις ευνομούμενες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου