Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

The day after σε Λιλικά και Κώμη της Χίου.


Καταστράφηκαν ολόκληρες περιουσίες 
 The good news είναι ότι: Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς!!!
Από www.kounoupi.gr
10.000 μαστιχόδενδρα, 1.900 καμένα στρέμματα γεωργικής έκτασης και πάνω από 500 καμένα ελαιόδενδρα, καθώς και ένα σπίτι ήταν ο απολογισμός της πυρκαγιάς την Πέμπτη στον Λιλικά.
Στο μεταξύ, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Κώστας Γανιάρης επιβεβαίωσε ότι ήδη έχει ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκτακτη επιχορήγηση, ύψους 10.000 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα για τις υδροφόρες που μισθώθηκαν, ενώ όσον αφορά τις...
αποζημιώσεις των πληγέντων που είδαν τα μαστίχια και τα δένδρα τους να γίνονται στάχτη, πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία άμεσα με τον ΕΛΓΑ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το χρονικό της φωτιάς
Την 11-8 και ώρα 14.40 ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή μεταξύ Καλαμωτής και Κώμης και πλησίον της επαρχιακής οδού. Πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κινούμενη προς Λιλικά Κώμη και Πατρικά. Για την  κατάσβεσή  της επιχείρησαν  συνολικά  75 άντρες με 19 πυρ/κά οχήματα το σύνολο  των εθελοντικών δυνάμεων της ομάδας¨Ι¨ και ¨Ο¨ και Καλλιμασιάς, Εθελοντές Πυρ/στες, πλήθος πολιτών. Ρίψεις νερού πραγματοποιούσε το πυρ/κό ελικόπτερο της Χίου. Χωματουργικά μηχανήματα του Στρατού διένοιξαν αντιπυρικές ζώνες για την αποκοπή της πυρκαγιάς  και την καλύτερη διέλευση των πυρ/κών οχημάτων. Η Αστυνομική Δ/νση Χίου ρύθμιζε την κυκλοφορία ενώ πραγματοποιούσε ενημέρωση των πολιτών για το τρόπο απομάκρυνσής τους και προφύλαξης τους από τον καπνό.
Η πολιτική προστασία Περιφέρειας και Δήμου απέστειλαν υδροφόρες  ενώ βρισκόταν παρών Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος.  Προς ενίσχυση απεστάλη πεζοπόρο τμήμα 45 ανδρών της 2ης ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και ο Περιφερειάρχης Πυρ/κών Υπηρεσιών Β.Αιγαίου. Η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση από τις 20.00 ενώ στις 22.30 της ίδιας ημέρας τέθηκε υπό έλεγχο.
Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.
P.s adena-gr: Τι σας γράφαμε προχθές. (κλικ). Η Πυροσβεστική  διενεργεί     προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς .
Για να την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των ανδρών της , θα κάνει καμιά έρευνα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου