Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΩΝ

Πέρασαν τρεις ολόκληρες μέρες από τον μεγάλο «ερωτικό» του κράτους και του παρακράτους που αιματοκύλησαν αδίστακτα τους πολίτες της Αθήνας.
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Κι όμως, μετά από διπλό έγκλημα που συνετελέσθη μέσα αλλά και έξω από το κοινοβούλιο της ντροπής, διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι υπάρχει ένας μεγάλος απών από τις εξελίξεις.
Ό άνθρωπος που με την παρουσία του και τη συγκατάθεσή του «ευλόγησε» τη συναυλία ντροπής στον Άγιο Παντελεήμονα στη... «διεθνιστική» φιέστα νεοταξικής εμπνεύσεως.
Ο άνθρωπος που «ευλόγησε» με την παρουσία του και με την ανοχή του το καταστροφικό έργο αυτής της κυβέρνησης, χρησιμοποιούμενος από τον πρωθυπουργό της στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.
Ο άνθρωπος που δε δίστασε να παπαγαλίσει τα αποφθέγματα του Παγκάλου για την «ευθύνη όλων μας» λέγοντας πως: «Εφόσον λιγότερο ή περισσότερο υπήρξαμε όλοι μέρος της κρίσεως, μπορούμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής» και που τόλμησε να γίνει και απειλητικός προειδοποιώντας μας πως οφείλουμε να υποταχθούμε διότι «σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος αλληλοεξόντωσης.»
Ο άνθρωπος που με τη στάση του και με την επιλεκτική σιωπή του απογοήτευσε και ιερείς αλλά και ιεράρχες, δε βρήκε λέξη να πει για το «διπλό φονικό» της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.
Για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ο μεγάλος απών την ώρα που η Ελληνική κοινωνία και η πατρίδα μας, είχε αν μη τι άλλο ανάγκη έναν πνευματικό λόγο θαλπωρής, συμπαράστασης και αφύπνισης.
Γιατί???

Δεν είδε???
Δεν άκουσε???
Δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη???
Ή μήπως να υποθέσουμε ότι η στάση του εκπορεύεται από πνευματικά τερατουργήματα σαν αυτό που μας απέστειλε με mail ο «ΠΥΡΣΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» για να μας κρίνει επειδή κρίνουμε έναν αρχιεπίσκοπο που με τη στάση του και με τη δράση του αποστασιοποιείται καθημερινά από τα προβλήματα και τα βάσανα της κοινωνίας την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί???
Εμείς απλώς θα του θυμίσουμε ότι τον κρίνουμε γιατί έχουμε απαίτηση από τον ηγέτη της εκκλησίας να μπορεί να στέκεται όρθιος και δίπλα στα λαό του μπαίνοντας μπροστά στους μεγάλους αγώνες του, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά του.
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/07/blog-post_9128.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου