Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Όταν η ανικανότητα της Πυροσβεστικής παρα λίγο να κάψει (ξανά) την Χίο!


Τελικά την πλήρωσε (προς το παρόν) η κωμόπολη της Κώμης.
Είπαμε να αφήσουμε τους αναγνώστες του adena-gr  να ξεκουραστούν για μερικές μέρες, αλλά ο δαίμονας ...της φωτιάς μας έκανε να αλλάξουμε γνώμη.
Ήταν λίγο μετά τις δυόμιση το μεσημέρι όταν επιστρέφοντας από το μπάνιο μας στην παραλία της Κώμης στη νότιο Χίο, είδαμε να ξεπηδούν φλόγες στην άκρη του δρόμου (Klik  Φωτό # 1 στο σημείο του κύκλου), και κανα δυο αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει ειδοποιούσαν την πυροσβεστική. Ό άνεμος 4-5 μποφόρ έσπρωχνε την φωτιά προς το εσωτερικό των (ακαθάριστων από ξερόχορτα) κτημάτων, και όταν μαζί με τους άλλους οδηγούς εντοπίσαμε μια...
βρύση και λάστιχα ποτίσματος, αναλάβαμε δράση κάνοντας πατέντες, ώστε να φρενάρουμε την εξάπλωση , καταβρέχοντας από την πλευρά που κατευθυνόταν η  φωτιά.
To πρώτο Pickup πυροσβεστικό από (μάλλον) την κωμόπολη  της Κώμης (που απέχει 1 με  1,5 χιλμ )κατέφθασε μετά από 8-10 λεπτά, παρκάρισε στην άκρη του δρόμου  και  το πλήρωμά του αφού άπλωσε (με άκρως ερασιτεχνικό- αργό-πανικόβλητο  ρυθμό) την μάνικα του, κατευθύνθηκε στο εναπομείναν 2-3 μέτρων μέτωπο της φωτιάς. Τι συνέβη στη συνέχεια?
Θα σας το περιγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια , και εσείς συγκρίνετε την "αναφορά" μας, με την δήλωση της Πυροσβεστικής που θα σας μιλάει για την μεγάλη δύναμη πεζοπόρων τμημάτων, Υπεράνθρωπες προσπάθειες , δυνατούς ανέμους, και άλλα πράσινα άλογα που συνήθως συνοδεύουν τα δελτία τύπου του (μη εξοπλισμένου-αδιάφορου -ανεκπαίδευτου) Πυροσβεστικού Σώματος.
Δείτε στη συνέχει την ιστορία όπως εξελίχθηκε, φωτό προς φωτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου