Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Προχωρά με γοργά βήματα η φίμωση των blogs...

http://taxalia.blogspot.com
Η κυβέρνηση υπέκυψε στα πιεστικά αιτήματα των εκδοτών και θα "τελειώσει" σύντομα όλα τα κανονικά blogs. Τα blogs απόψεων και σχολιασμού της ειδησειογραφίας. Τα ακραία, τα δολοφονικά, τα blogs καθαρμάτων, τα εκβιαστικά που συκοφαντούν κάθε μέρα επιχειρήσεις, για να τους αναγκάσουν να διαφημιστούν στο blog πίσω από το οποίο κρύβεται διαφημιστική εταιρεία, με δήθεν "επιστολές αναγνωστών", θα δυναμώσουν όμως ! Σας ενημερώσαμε και χθες για το θέμα. Σήμερα, ο Υπουργός δικαιοσύνης δήλωσε:
" Το διαδίκτυο πρέπει να... πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους και γι΄ αυτό συγκροτείται άμεσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έγκλημα στο διαδίκτυο, χωρίς να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης. Πρέπει όμως να διευρυνθούν τα αδικήματα που θα επιτρέπουν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. "
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου 2.08.2011
Φυσικά, ως παλιοί bloggers έχουμε άποψη και θα την πούμε για μια ακόμη φορά:
Η αλήθεια είναι ότι είμαστε υπέρ της παρέμβασης του κράτους για την τήρηση κάποιων κανόνων. Υπάρχουν blogs που εξοντώνουν κυριολεκτικά ζωές. Δεν έχουμε καμιά αντίρρηση στο να τους κόψετε το κεφάλι. Όμως όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι αυτός ο στόχος σας!
Παρακολουθούμε προσεκτικά όλη την μπλογκόσφαιρα, αλλά και τις διώξεις εναντίον blogs την τελευταία πενταετία. Ξέρουμε επίσης ποιά μπλογκς πρέπει άμεσα να "πληρώσουν" δια της ποινικής διώξεως των διαχειριστών τους. Υπάρχουν όντως δολοφονικά blogs! Μόνο που αυτά χαίρουν άκρας προστασίας! Όχι απλώς ασυλίας, αλλά άκρας προστασίας ! Γνωρίζουμε ότι οι αρχές ξέρουν ποιοί είναι οι κακοποιοί και εκβιαστές, αλλά περιέργως "αδυνατούν να τους εντοπίσουν"...ενώ ιστολόγιο που ενοχλεί Υπουργό του ΠΑΣΟΚ π.χ., το εντοπίζουν σε λίγα λεπτά, αφού όλα τα blogs είναι "φακελωμένα". Όλοι ξέρουμε ότι μας ξέρετε όλους και δεν είναι κακό αυτό.
Το κακό είναι ότι η ΔΗΕ "επιχειρεί" με μεγάλη ευκολία σε κανονικούς, αληθινούς bloggers, (π.χ. naxios), ενώ ...δυσκολεύεται πολύ με κάτι ακροαριστερά καθάρματα, που στοχοποιούν με ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες, διάφορους "εχθρούς", μεταξύ αυτών και αστυνομικούς!
Και δεν αναφερόμαστε στο imdymedia, αλλά σε άλλα χειρότερα ...
Αυτοί λοιπόν θα μείνουν απείραχτοι. Γιατί γράφουν από ip's Πανεπιστημίων. Φυσικά αυτό δεν κάνει αδύνατο τον εντοπισμό τους, θα δίνει όμως ένα καλό άλλοθι στην εξουσία, να κάνει τάχαμου ότι δεν μπορεί να τους εντοπίσει τους τρομοκράτες. Έτσι δεν είναι κ.Παπαϊωάννου;
Σας νοιάζει στα αλήθεια να βρίσκετε τους κουκουλοφόρους του διαδικτύου που απειλούν ανθρώπινες ζωές ή να κλείνετε blogs άποψης όπως ο "Στοχασμός-Πολιτική", που κάνουν κακό "στο κόμμα";
αλλά θα τα πούμε σε επόμενα άρθρα, γιατί το θέμα είναι πολύ ζόρικο. Καίει.
Υ.Γ. Μανωλιό Σφακιανάκη, εκείνη η υπόθεση του 2008 "Βρείτε πότε θα ψοφήσει ο Χριστόδουλος και κερδίστε ένα playstation" τι απέγινε; Γιατί το ακροαριστερό κάθαρμα, δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ, καμία "ενόχληση";  Ποιό είναι το ειδικό χαρακτηριστικό του που καθιστά τον τσογλανο υπεράνω κάθε αρχής, νόμου και εξουσίας ;
Τουλάχιστον, όταν θα βγείς στη σύνταξη, γράψτα στα απομνημονεύματά σου. Θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον...
Σ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου