Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

"Απολαμβάνοντας" την θέα μιας πυρκαγιάς (εκ του ασφαλούς).

Κάποιοι έκαναν χάζι την καταστροφική εξάπλωση της φωτιάς από ψηλά και μακριά σαν Νέρωνες.
Κάποιοι  την προσπερνούσαν αδιάφορα, πηγαίνοντας στη παραλία για το μπάνιο τους.
Μερικοί περίεργοι (με την άδεια η ανοχή) των αρχών, έδινα "παράσταση" μπαίνοντας με την εντούρο μοτοσυκλέτα τους ακόμα και δίπλα από το μέτωπο της φωτιάς.
Την ίδια στιγμή που ένστολοι της Πυροσβεστικής τον 20 αιώνα, χρησιμοποίησαν ένα κλαδί για να καταπολεμήσουν την πύρινη λαίλαπα, που λίγα λεπτά πριν η έλλειψη εκπαίδευσης και συντονισμού τους , "επέτρεψαν σε μια μικρή "τυπική δασική φωτιά, να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Θα...
περιμένουν για τον "κλασική" ένορκη διοικητική εξέταση, ανάκριση- πόρισμα και λοιπές φανφάρες, για να διαπιστώσει το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. "τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς".
Βέβαια σπάνια ολοκληρώνονται, και ακόμα σπανιότερα δημοσιεύονται, αλλά εμείς θα ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ.
Από περιέργεια τουλάχιστον να μάθουμε πότε η Πυροσβεστική Χίου έλαβε τις πρώτες κλήσεις (μέσω κινητών) ,σε πόση ώρα εφθασε η πρώτη μονάδα της, και πόση ώρα μεσολάβησε  μέχρι την στιγμή που έγινε η πρώτη ρίψη του ελικοπτέρου, που όπως  έχει  δημοσιευθεί, είναι έτοιμο να ριχθεί στη  μάχη εντός 20.λέπτου...
Θα έχει ενδιαφέρον.

3 σχόλια:

  1. γιατι εσεις δεν την απολαμβανατε την θεα βγαζοντας φωτογραφιες και παρακολουθοντας τις κινησεις των "συγχρονων Νερωνων"??εκτος κι αν ασκουσατε το "δημοσιογραφικο λειτουργημα" οποτε εχετε το ακαταλογιστο.... Γ.ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί αγαπητέ V.K δεν άφησες το φωτογραφικό σου φακό και με ένα κλαδί να σβήσεις τη φωτιά με τα ''μαγικά σου'' χέρια; (είμαι σίγουρος ότι θα τα κατάφερνες!!).
    Θα πρέπει να ζητήσεις ΣΥΓΝΩΜΗ από τους συνανθρώπους σου (μόνιμους, εποχικούς και εθελοντές πυροσβέστες) που κινδύνεψαν να καούν από την πυρκαγιά. Τουλάχιστον αυτοί πολέμησαν... ενώ εσύ κάθεσαι στη βεράντα σου και μόνο σχολιάζεις. Έτσι τη σβήνω και εγώ τη φωτιά...
    Υ.Γ1 Μπορείς να μου στείλεις σε παρακαλώ στο e-mail μου το ονοματεπώνυμο σου για να το στείλω στον Αρχηγό να σε κάνει Επίτιμο Καθηγητή και να διδάσκεις στην Πυροσβεστική Ακαδημία πάνσοφε και ξερόλα.
    Υ.Γ2 Έχε χάρη που χρησιμοποιείς και αυτόματο ορθογραφικό διορθωτή αλλιώς θα βλέπαμε πολλά από τα μαργαριτάρια σου (να πω κάτι και για την ασχολία σου)
    Δεν συνηθίζω να γράφω ειρωνικά αλλά είναι στο ύφος των σχολίων σου.
    Πρόταση μου: Μην τα βλέπεις όλα μαύρα. Aπό τη στιγμή που έχεις το χρόνο και γράφεις σε ένα blog μην κακομοιριάζεις και τα γενικεύεις προς το χειρότερο, εάν θέλεις να αλλάξεις και εσύ κάτι σ'αυτή τη χώρα σήκω από τον καναπέ και βοήθησε ή γράψε κάτι και προσπάθησε να δώσεις ελπίδα αυτό λείπει από τον κόσμο!
    S.T

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΄΄ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ΄΄ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗ!! ΕΙΣΑΙ ΣΚΕΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ!!ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΔΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΟΥΝ ΘΕΑΤΗΣ ΣΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΄΄ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΕΣ΄΄ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!! ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή