Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Παιχνίδια θανάτου στα JUMBO!

 Παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις φλόγες το γνωστό υπερκατάστημα JUMBO στον Κολωνό, έλεγαν στις ειδήσεις το 2007. Ευτυχώς η φωτιά εκδηλώθηκε τα...ξημερώματα , και δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Τι θα συμβεί  όμως αν (ού μη γένοιτο)   κάτι αντίστοιχο παρουσιαστεί εν ώρα λειτουργίας αυτού του καταστήματος στο mall της Κηφισιάς? Το ηλεκτρικό ρεύμα θα διακοπεί, και στο σκοτάδι, στο καπνό (και τον πανικό), θα φέγγουν μόνον αυτές οι αυτοφωτιζόμενες πράσινες πινακίδες, που θα κατευθύνουν το προσωπικό και τους πελάτες στη έξοδο κινδύνου. 
Έτσι λένε οι κανονισμοί, και  οι επιχειρήσεις πρέπει υποχρεωτικά να συμμορφώνονται , και αφού ελεγχθούν από την Πυροσβεστική , εκδίδεται το πιστοποιητικό πυρασφάλειας για να λειτουργήσουν.
Φαίνεται όμως ότι η επιχείρηση του JUMBO είναι υπεράνω του νόμου.
Γιατί οι ΑΠΕΡΊΓΡΑΠΤΟΙ ... "υπεύθυνοι", αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ την...
  ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΔΎΝΟΥ τοποθετώντας ΜΟΝΙΜΩΣ ράφια με εμπορεύματα (στην προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό  του χώρου).
Έτσι τα ΘΥΜΑΤΑ της απληστία τους, όταν ακολουθήσουν  τις πινακίδες προς την ασφαλή (υποτίθεται) ΔΙΑΦΥΓΗ , θα βρεθούν μπροστά σε ένα αδιαπέραστο  DEAD END
Και δεν το εννοούμε μεταφορικά.
Επειδή αυτού του είδους (κι ακόμα χειρότερες)  "μαγκιές¨συμβαίνουν  εδώ και χρόνια στα καταστήματα της επιχείρησης, δεν περιμένουμε από την  Επιθεώρηση Εργασίας, ούτε από τον Υπεύθυνο Ασφαλείας (που βάζει την υπογραφή του) , κι ούτε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κάνει τα στραβά μάτια , να ευαισθητοποιηθούν. 
Ελπίζουμε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων , να δουν και αυτή την πλευρά του θέματος, αν όχι για τους μεγάλους , για χάρη των αθώων παιδικών ψυχών που πλημμυρίζουν αυτήν την περίοδο τα καταστήματα.
Κοινοποίηση  της ανάρτησης στη Πυροσβεστική Υπηρεσία (για κάθε ενδεχόμενο)....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου