Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΔΗΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙ-ΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Με τη συμμετοχή και των 13 περιφερειών της χώρας, πάνω από 100 δήμων και 80 φορέων γιορτάζεται στη χώρα μας την Κυριακή 5 Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει στέλνουμε ένα μήνυμα για...
την προστασία του περιβάλλοντος καθαρίζοντας τις πόλεις, τα δάση, τα πάρκα, τις ακτές και τους βυθούς, δράσεις που ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση και δίνουν συμβολικά το μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον στο οποίο θέλουμε να ζούμε.
Ενδεικτικά η aftodioikisi.gr καταγράφει ορισμένες από τις δράσεις λόγω του μεγάλου όγκου των εκδηλώσεων ανά την επικράτεια τόσο από τις αυτοδιοικητικές Αρχές όσο και από περιβαλλοντικούς και μη φορείς. Μπορείτε, ωστόσο, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, http://cleanday.ypeka.gr, για να δείτε τις δράσεις που γίνονται στην περιφέρεια και την πόλη σας.
Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός στις παραλίες του δήμου και στη λίμνη Βόλβη στο νομό Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα μπροστά από το Λευκό Πύργο μικροί και μεγάλοι θα μπορούν από το πρωί να ενημερώνονται για τους φυσικούς θησαυρούς της Κεντρικής Μακεδονίας, να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια, να ενημερωθούν για δράσεις ανακύκλωσης και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Στην Αττική, καθαρισμός του Υμηττού στην περιοχή πίσω από το Δημόκριτο, καθαρισμός στην περιοχή Μετόχι της Πάρνηθας, καθαρισμός στη λεωφ. Σχιστού και στους δασικούς δρόμους που ανεβαίνουν στο όρος Αιγάλεω, παρόδιος καθαρισμός της λεωφ. Αθηνών (μέχρι και 10 μ. μέσα) από το ύψος του ΨΝΑ και προς την κατεύθυνση της Κορίνθου, καθαρισμός της παραθαλάσσιας περιοχής του Σχινιά, καθαρισμός στο Άλσος Συγγρού, καθαρισμός και αποψίλωση του Πάρκου Τρίτση στη θέση Πύργος Βασιλίσσης, καθαρισμός των σημάτων του ΚΟΚ και των σημάτων στις στάσεις των μέσων του ΟΑΣΑ στην Καλλιθέα, απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από την Περιφέρεια Αττικής, αντικατάσταση φωτισμού στην οδό Κεραμικού από το Δήμο Αθηναίων.
Επίσης, καθαρισμός και αποψίλωση αλσών, περιαστικών δασών και χώρων πολιτισμού στα όρια της πόλης του Ρέθυμνου, καθαρισμός στην παραλία Αλυκές στη Μύλο, καθαρισμός στις παραλίες Αμμόγλωσσα, Ακτή Σκανδάρη και Λάμπη στην Κω, καθαρισμός της παραλίας Καλάμια στην Κόρινθο, καθαρισμός του Πλατανόδασους Μεξιατών στο Δήμο Λαμιέων, καθαρισμός του πάρκου του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στην πόλη της Κοζάνης, με συμμετοχή των μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους, το δασάκι και τις παιδικές χαρές στο Δήμο Ορεστίδος.
Επιπλέον, καθαρισμός της πόλης των Ιωαννίνων και της παραλίμνιας περιοχής, καθαρισμός και δενδροφύτευση σε δημόσια αναδασωτέα έκταση στην περιοχή Κανάκια της Λίμνης Πλαστήρα του Δήμου Μουζακίου, καθαρισμός της παραλίας ΕΟΤ έως το Κρυονέρι στη Ζάκυνθο.
Για τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κλικ εδώ.
Για τις δραστηριότητες στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πατήστε εδώ.
Για την Εβδομάδα Εθελοντισμού και Περιβάλλοντος στο Δήμο Αθηναίων, δείτε εδώ.
Για τις «ποδηλατικές» δράσεις αύριο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, κάντε κλικ εδώ.
Για τον καθαρισμό των ακτών από το Δήμο Θερμαϊκού, πατήστε εδώ.
Για τις δράσεις του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, κλικ εδώ.
Για το τριήμερο εθελοντικού καθαρισμού στο Δήμο Μεσολογγίου, πατήστε εδώ.
Για τις δράσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κλικ εδώ.
Για τις εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πατήστε εδώ.
Για την «περιβαλλοντική» ποδηλατοδρομία αύριο στην Αθήνα, δείτε εδώ.
Για την «Πράσινη Εβδομάδα» από το «Mediterranean College», πατήστε εδώ.
Για την περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της Θεσσαλονίκης από την εταιρεία αλλαντικών NIKAS, κλικ εδώ.
http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου