Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Καταγγελία - αποκάλυψη για τον (Γερμανόφιλο) Δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λουκά Τζανή

του Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου - Δραπετσώνας
- Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ " εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου την κατασκευή καταστήματος LIDL στο Κερατσίνι, σε χώρο...
ιδιοκτησίας του Δήμου στον οποίο υποσχόταν δημιουργία χώρου πρασίνου προεκλογικά.

- Την στιγμή που η τοπικές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μια μετά από την άλλη ο Λουκάς Τζανής, θέλει να φέρει στο Κερατσίνι των γερμανικών συμφερόντων..σουπερμάρκετ LIDL. Το ...
τελευταίο διάστημα μία φήμη κυκλοφορούσε στο Κερατσίνι.Η φήμη ότι ο Δήμαρχος της πόλης παζαρεύει την κατασκευή LIDL σε οικόπεδο που ο Δήμος θέλει να απαλλοτριώσει και ο ίδιος δήλωνε προεκλογικά ότι θα μετατρέψει σε χώρο πρασίνου .
Πολλοί σκέφτηκαν μήπως ήταν μία φήμη που καλλιεργούν κάποιοι κακόβουλοι για να πλήξουν τον "αγωνιστή¨" και ασυμβίβαστο οικολόγο , κύριο Λουκά Τζανή.
Άλλοι πάλι σκέφτηκαν ότι δεν πρέπει να βιαστούν ,ότι πρέπει να δείξουν υπεύθυνη στάση και να μιλήσουν αφού το θέμα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν υπολόγιζαν , ότι έχουμε ένα Δήμαρχο που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Συμβούλιο και είχε μάλιστα και το θράσος να μιλήσει για " αντιπολίτευση των γλουτών ".
Ο ίδιος έχει αρνηθεί προτάσεις μου ,όπως και προτάσεις άλλων συμβούλων να συζητηθεί το περιεχόμενο των συζητήσεών του με την ΔΕΗ , την ΜΕΤΡΟ Α.Ε ,την ΕΥΔΑΠ , την ΟΣΚ Α.Ε . Έχει αρνηθει να συζητηθεί πως προχωράει το θέμα του Κέντρου Υγείας.
Δεν έχει φέρει προς συζήτηση , όπως οφείλει απο το άρθρο 72 του ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ , τον τρίμηνο οικονομικό Απολογισμό (παρεμπιπτόντως , σε λίγες μέρες κλείνει το δεύτερο τρίμηνο)!
Η αλαζονεία του τον οδηγεί σε θεσμικές απρέπειες και σε αντιδημοκρατικές πρακτικές .
Σιγά μην έφερνε λοιπόν το θέμα του LIDLστο Συμβούλιο .
Έκανε τις επαφές του ,κατέληξε σε συμφωνία , ενημέρωσε κανένα κολλητό του η κανένα απ' αυτούς που για να μην χάσουν την θέση τους λένε ΝΑΙ σε όλα (κάποιοι απ' αυτούς δηλώνουν μάλιστα και αριστεροί ) και ανακοίνωσε την κατασκευή LIDL στo Kερατσίνι ,
σε μία εκδήλωση του Δήμου για την νεανική επιχειρηματικότητα .
Χωρίς να υπάρχει συζήτηση στο Συμβούλιο ,χωρίς να υπάρχει καμία έστω τυπική διαβούλευση με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης !
Τόσο δημοκρατικά !!
Όταν δε μετά απ ' αυτό το keratsini-drapetswnanews.blogspot.com έγραψε ένα σχετικό ρεπορτάζ , δέχτηκε και μία από τις συνήθεις επιθέσεις εκπροσώπου των ταγμάτων εφόδου " του δημοκράτη Δημάρχου μας .
Η παρέμβασή του ήταν αποκαλυπτική αφού κάποιος μάθαινε και τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιηθούν ,όπως και τα βασικά σημεία της συμφωνίας !
Και εγώ σαν Δημοτικός Σύμβουλος από εκεί τα έμαθα !! Τόσο ωραία , τόσο δημοκρατικά !!
Σας καλώ να τα διαβάσετε .Δεν έχω όρεξη να μεταφέρω λόγια ανθρώπων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία . Μόνο μία παρατήρηση:
Δεν είχαν να πουν τίποτα για την ζημιά που θα υποστούν εκατοντάδες επαγγελματίες της πόλης.
Αντίθετα σημείωναν ότι " στο σημείο που θα κατασκευαστεί , δεν υπάρχει εμπορική αγορά σε απόσταση 2 km " !
Kαι συμπλήρωναν με θράσσος
"Ποιός πληρώνει τους συνήγορους υπεράσπισης των μεγάλων συμφερόντων ";
Τόση πολιτική αλητεία !
Τόσο θράσσος που οδήγησε δικαιολογημένα κάποιο αναγνώστη να τους πει ότι μισθούς και μίζες παίρνουν αυτοί που παζαρεύουν στο σκοτάδι...
Αυτές είναι οι εξελίξεις για το LIDL .Mάλλον , αυτή είναι η έναρξη των εξελίξεων .
Γιατί τώρα είναι η ώρα του Εμπορικού κόσμου .
Τώρα είναι η ώρα των δημοτικών συμβούλων που πρέπει να αποδείξουν ότι δεν δέχονται να μετατρέπονται σε γλάστρες από κανένα.
Τώρα είναι η ώρα των κομμάτων και ιδιαίτερα αυτών που στήριξαν τον πολύ κ.Τζανή δες ΣΥΡΙΖΑ και Δ.Α ).
Τώρα είναι η ώρα των βουλευτών που θα πρέπει να πάρουν όλοι σαφή θέση.
Τώρα είναι η ώρα ιδιαίτερα του κ.Λιντζέρη και του κ.Λαφαζάνη , " που είχαν βγει στα κεραμύδια " όταν πριν κάποια χρόνια είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση για κατασκευή πολυκαταστήματος στον χώρο του Καχραμάνογλου.
Τώρα είναι η ώρα να μάθει ο κ.Τζανής ότι είναι Δήμαρχος και όχι δικτάτορας ,ότι δεν μπορεί να αποφασίζει πριν από εμάς για εμάς
http://neakeratsiniou.blogspot.com/2011/06/blog-post_3114.html#ixzz1PE5Qliq3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου